03 / 05 / 2024

Plastik boya inşaat malzemesi

Plastik boya inşaat malzemesi

Plastik boya veya akrilik boya, II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında plastiklerin geliştirildiği dönemde ortaya çıktı. Bilinen en eski boyalar, Zambiya’da Lusaka Mağarası’nda bulunan ve 350 bin yıl önceden kalan mineral esaslı toz boyalardır.

Flash Grup Otomotiv Plastik Kimya İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Flash Grup Otomotiv Plastik Kimya İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Temel Çoban tarafından kuruldu.

Avam Boya İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Avam Boya İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de 500.000,00 TL sermeye bedeli ile Murat Ava tarafından kuruldu.

Myk Plastik Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Myk Plastik Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 3.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Muhammed Kömürcüoğlu tarafından kuruldu.

Zakkum Plastik Branda İnşaat Endüstriyel Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zakkum Plastik Branda İnşaat Endüstriyel Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nazım Hikmet Aslan tarafından kuruldu.

Kardelen Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seda Yiğit tarafından kuruldu.

BİM’de bu indirimler bugün son! 2’li zigon sehpa 280 TL’ye, çift kanat sineklik 27 TL’ye, plastik boya 200 TL’ye düştü!

BİM Market’in 12 Mayıs 2023’te indirim girecek aktüel ürünler kataloğu müşterilere özel paylaşılırken, 2’li zigon sehpa 280 TL’ye, çift kanat sineklik 27 TL’ye, plastik boya 200 TL’ye düştü. İşte BİM fiyat listesi 12 Mayıs...

Asba1 Yapı Malzemeleri Plastik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asba1 Yapı Malzemeleri Plastik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Necati Çakmak tarafından kuruldu.

Prodem Grup Yapı Plastik Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prodem Grup Yapı Plastik Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Zülfikar Karakoç tarafından kuruldu. 

Şafak Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şafak Palet Plastik Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seda Yiğit tarafından kuruldu.

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. kuruldu!

Softyapı inşaat demir çelik plastik ham madde elektronik nakliye ve mobilya san.tic.ltd.şti. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu. Esenler’de Şakir Engür tarafından kuruldu.

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. kuruldu!

Alcyapı inşaat demir çelik elektronik plastik ham madde nakliye ve mobilya ticaret ltd.şti. Başakşehir’de Naim Çiftçi tarafından kuruldu.

Mesa Boya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesa Boya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Mehmet Yanmaz tarafından kuruldu.

Arca Boya İnşaat Elektrik Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arca Boya İnşaat Elektrik Hırdavat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Özer tarafından kuruldu.

Plastik boya inşaat malzemesi Haberi

Plastik boya inşaat malzemesi

Plastik boya veya akrilik boya, II. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında plastiklerin geliştirildiği dönemde ortaya çıktı. Bilinen en eski boyalar, Zambiya’da Lusaka Mağarası’nda bulunan ve 350 bin yıl önceden kalan mineral esaslı toz boyalardır.


İspanya’da bir mağaranın duvarında bulunan dünyanın en eski resimleri, 42 bin yıl önce mineral esaslı toz boyalarla yapılmıştır. Yağlı boyalar; toz haline getirilmiş renkli mineralleri bezir yağı, tiner ve bazı katkı maddeleriyle karıştırarak elde edilir. Yağlı boya, ahşap, metal veya başka bir yüzeye sürülünce bezir yağı, havadaki oksijenin etkisiyle sertleşirken tiner de buharlaşır.


Kimyasal analizler, tablonun Avrupa’dan çok önce M.S. 650 civarında yapıldığını kanıtladı. Binaların yağlı boyayla boyanmasına, 1600’lerde başlansa da yaygınlaşması 1750’lerde gerçekleşti. İnşaatçılar için plastik boya keşfedilinceye kadar yağlı boyanın alternatifi...