04 / 05 / 2024

Plastik sektörü 2013 ihracat rakamları

Plastik sektörü 2013 ihracat rakamları

Plastik sektörü, 2013 yılında mamul üretimini yüzde 17 oranında artırıp, ihracatta ise değer bazında yüzde 12'lik artış yakaladı. Plastik sektörü 2013'te 5.6 milyar dolarlık ihracat yaptı...

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

Plastik boru sektörü, inşaatta yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Günümüzde plastik kullanımı tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de her geçen gün artarak ilerliyor. Türkiye 'nin plastik borularının, global pazardan da talep gördüğü belirtildi.

Mobilya sektörü ihracatta 3 milyar doları aşacak!

MOSDER tarafından düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) 11’inci kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “TÜİK rakamlarına göre sektör 2013 yılında 2.8 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü 2015 yılına umutlu bakıyor!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı." dedi..

Rıfat Yüzbaşıgil: İnşaat sektöründe büyüme yavaşladı!

Ortadoğu'da yaşanan iç savaş ve çatışmalar inşaat sektörüne de darbe vurdu,. İMO Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, "inşaat sektörü, 2014 yılında 2013 yılında olduğu gibi bir büyüme gösteremedi.

Can Karahasanoğlu: İnşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı!

2014 yılının inşaat sektörü için güzel geçtiğinin ifade eden Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Can Karahasanoğlu, "2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektörü 2014 yılında yavaşladı.

İnşaat sektörü 2014 yılını nasıl geçirdi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektörü yüzde 8.7'yle en çok büyüyen sektörlerden biri oldu.

Yaylalar Holding inşaat sektörüne giriyor!

Plastik ve gıda başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015 yılında adını inşaat sektörü ile de duyuracak...

14. İnşaat ve Çevre Sektör Zirvesi yapıldı!

14. İnşaat ve Çevre Sektör Zirvesi yapıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir "2014'ün üçüncü çeyreğinde konut satışları 2013'ün üçüncü çeyreğini geçti" dedi.

Konut sektöründeki düzen sürdürülebilir mi?

TCMB'nin önceki gün yayınladığı verilere göre, konut sektöründe ekim ayında satışlar adeta patladı. 2013 Ekim ayı ile karşılaştırıldığında 2014 Ekim ayında konut satışları yüzde 25'e yakın artış yaptı

Plastik sektörü 200 bin ton PET şişenin 85 bin tonunu geri dönüştürüyor!

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

Candan Karabağlı inşaat sektörüne girdi!

Abdi ibrahim İlaç eski CEO'su Candan Karabağlı, iş hayatında yeni bir sayfa açtı. 2013'te aldığı melek yatırımcı sertifikası sonrasında girişimcilere destek vermeye başlayan Karabağlı, inşaat sektörüne girdi.

Ormancılık sektörü, 25 milyar dolar ekonomik büyüklük hedefliyor!

Ekonomik büyüklüğü 12 milyar dolar, 2013 yılı ihracatı 2,4 milyar dolar olan ormancılık sektörü, 2023 yılında 25 milyar dolar ekonomik büyüklük ve 8 milyar dolar ihracat rakamı hedefliyor.

Plastik sektörü 2013 ihracat rakamları Haberi

Plastik sektörü 2013 ihracat rakamları

 Plastik sektörü, 2013 yılında mamul üretimini yüzde 17 oranında artırıp, ihracatta ise değer bazında yüzde 12'lik artış yakaladı. Bu büyüme ile üretimi 2013'te 8.1 milyon tona, hammadde dahil plastik ve mamulleri ihracatım da, 5.6 milyar dolara ulaştırdıkları bilgisini veren Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, "Otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörleri aracılığıyla dolaylı olarak yaptığımız ihracatı da dahil ettiğimizde sektörün ihracatı 12 milyar dolan buldu" dedi. Eroğlu, söz konusu rakamlarla kimyanın alt dallan arasında ihracatta liderliği yakaladıklanna dikkat çekti. 


Yavuz Eroğlu, sektör olarak otomotivden inşaata, ambalajdan medikal ürünlere kadar birçok sektöre girdi sağladıklarını dile getirdi. Eroğlu, "Dolayısıyla sektör üretim, ihracat ve istihdam açısından sürekli bir büyüme ve gelişim çizgisinde ilerliyor" dedi. Bugün...