27 / 04 / 2024

Miller Holding inşaat sektöründe büyüyor!

Miller Holding inşaat sektöründe büyüyor!

1967 yılında M. Turhan Mildon tarafından kurulan ve ilk faaliyet alanı yedek parça olan Miller Holding 2013 yılında inşaat sektörüne hızlı giriş yapmıştır. Şirket Çanakkale'de Miller Style'ı hayata geçirmiştir.



1967 yılında M. Turhan Mildon tarafından kurulan ve ilk faaliyet alanı yedek parça olan Miller Holding, otomotiv, akaryakıt, inşaat, denizcilik, havacılık, gıda ve araç kiralama sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyor. 


2013 yılında inşaat sektörüne hızlı giriş yapan Miller Holding, Çanakkale standartlarını yukarı çeken bir proje olarak Miller Style'ı hayata geçirmiştir. Hem kapalı hem açık yüzme havuzu, kuaför, masaj salonu, bilardo salonu, lounge'lar ve kar odası gibi beş yıldızlı otelde alınabilecek her türlü hizmet ile bir yaşam alanı yaratılmıştır. Miller Style'da ev sahibi olanlar hem karlı bir yatırım yapmış oldular hem de Çanakkale'nin en prestijli konut projesinde oturmanın keyfini yaşamaktadırlar. 


Havacılık sektöründe de büyümek isteyen Miller Holding Agusta helikopter alarak yatırımlarına bir yenisi eklemiştir. Vip hava taşımacılığında yer almak isteyen Miller, iş jetleri alarak yatırımlarına devam etmeyi planlamaktadır. 

 

48'inci yılını geride bırakan Miller Holding büyümeye devam ediyor. Başkanlığını Mert Mildon, başkan yardımcılığını Can Mildon'un yürüttüğü holding akaryakıt, otomotiv, araç kiralama, inşaat, denizcilik, havacılık ve gıda alanlarında faaliyet gösteriyor. 


1967 yılında M. Turhan Mildon tarafından kurulan ve ilk faaliyet alanı yedek parça olan Miller, takip eden yıllarda otomotiv ve akaryakıt sektörlerine girerek 1980 yılında ilk akaryakıt istasyonunu açtı. Sektörde hızla büyüyen ve gelişen firma inşaat, denizcilik, havacılık, gıda ve araç kiralama sektörlerinde de yatırımlar yaparak büyümesine devam etti. 


Miller, bünyesindeki enerji şirketiyle 11 adedi Çanakkale'de, 4 adedi de İstanbul'da olmak üzere 15 adet akaryakıt istasyonuna sahiptir. Tonaj ve satış anlamında Petrol Ofisi'nin Türkiye'deki önde gelen bayilerinden biri konumundadır. Holdingin şirketlerinden Miller Oto ise %40 ticari araç, %23 binek otomobil pazar payıyla Çanakkale'nin en büyük otomobil firması konumundadır. Fiat bayisi olarak faaliyet gösteren Miller Oto'nun merkezi Çanakkale'de olup Çanakkale ilçelerinde de showroomları bulunmaktadır. 


Yatırım hedefleri arasına Denizcilik sektörünü de yer alan Miller, Miller Flama ve Denizcilik adı ile faaliyete başlamış ve 2006 yılında 2.650 Dvvt'lik ilk kuru yük gemisi m/v Turhan Mildon gemisini satın alarak uluslararası denizlerde yol almaya başlamıştır. 2007 yılında ise 4.000 Dwt kapasitesindeki m/v M.Turhan Mildon adlı ikinci kuru yük gemisi faaliyete geçmiş; 2010 yılında da bünyesine katmış olduğu 7.000 Dvvt'lik Leader Çanakkale ve 2014 yılında filoya kattığı 10.000 Dvvt'lik Diamond Çanakkale gemisi ile dünya denizlerinde hizmet vermektedir.


Miller Car Rental ise Holding bünyesinde, istanbul'daki merkez ofisi ile 10 yılı aşkın süredir araç kiralama sektöründe hizmetine devam etmektedir. Günlük ve uzun dönem kiralamalarda en çok tercih edilen araç kiralama şirketlerinden biri konumundadır. Gıda sektöründe akaryakıt istasyonlarının içerisinde hizmet vermekte olan Miller toplamda 13 market, 5 restoran işletmesine sahiptir. Kendi markalarını yaratma konusunda da çalışmalarını devam eden Miller'Narfırın'ismiyle yeni bir konsept restaurant oluşturmaktadır. 


Forbes


Geri Dön