05 / 07 / 2024

plastik sektörü askı

plastik sektörü askı

Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı...

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta gelen zamlara Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

Ömer Karadeniz: İnşaat sektöründeki daralma Türk plastik sektörünü ihracata yöneltti!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Ekonomik İstikrar Kalkanı önlem paketinin sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

Emre Ergül, 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı!

Sabah ve Habertürk gazetelerinin Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Emre Ergül, medyadaki işlerini askıya aldı ve 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı.. Emre Ergül, Yunanistan'da ilk Türk markalı projeyi yapıyor..

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

Plastik boru sektörü, inşaatta yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Günümüzde plastik kullanımı tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de her geçen gün artarak ilerliyor. Türkiye 'nin plastik borularının, global pazardan da talep gördüğü belirtildi.

Yaylalar Holding inşaat sektörüne giriyor!

Plastik ve gıda başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015 yılında adını inşaat sektörü ile de duyuracak...

Plastik sektörü 200 bin ton PET şişenin 85 bin tonunu geri dönüştürüyor!

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

Hüsnü Gürpınar: İnşaat sektörü krizde!

3 kat izni ile ilgili belediyelerde tıkanan imar düzenlemeleri inşaat sektöründe büyük krize yol açtı. Birçok projenin askıya alınması, bazı firmaları batma noktasına getirdi. Herkes sorunun çözülmesini bekliyor.

Plastik sektörü 2013'te 5.6 milyar dolarlık ihracat yaptı!

Plastik sektörü, 2013 yılında mamul üretimini yüzde 17 oranında artırıp, ihracatta ise değer bazında yüzde 12'lik artış yakaladı. Plastik sektörü 2013'te 5.6 milyar dolarlık ihracat yaptı...

plastik sektörü askı Haberi

plastik sektörü askı


Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek uygulama konusunda izlenecek yol haritasını çizdi. Askı ve kota; sektör firmalarına gümrük vergisi olmadan hammadde ithalatının önünü açarken, firmaların uluslararası rekabet gücünü de artıracak.


Plastik sektörünün global piyasalardaki gelişimi sürüyor. Yılın ilk yarısını 2 milyar 665 milyon dolar ihracat ve 4 milyon 350 bin ton üretim ile kapatan plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı bu performansı daha da artırabilmesi için önündeki tek engel hammadde ihtiyacının yüzde 85'inin ithal olması ve bu ithalat üzerindeki yüksek vergiler.


PAGEV ve PAGDER bu engelin aşılabilmesi ve Türk plastik sektörü temsilcilerinin rekabet güçlerini artırabilmesi için...