24 / 07 / 2024

PMI 2020 berat albayrak

PMI 2020 berat albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyüme için en önemli göstergelerden olan PMI Endeksi'ndeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulundu.

Berat Albayrak: Bu tarihi bir dönüm noktası!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyüme için en önemli göstergelerden olan PMI Endeksi'ndeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulundu.

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

İmalat PMI verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

2020'de sıfır konutta faiz 0.99'dan 0.79'a düşecek!

Yılın bitmesine sayılı günler kala hem vatandaş hem de gayrimenkul sektörü için müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan geldi. Albayrak, 1 Ocak 2020 itibari ile sıfır konut faizlerinde 0,99 olan oranın 0.79'a ineceğini açıkladı...

Konut sektörü 2020'de canlanacak! 

Ekonomide yaşanan sıkıntıları değerlendiren uzmanlara göre 2020 yılında tüm sektörlerde düzelme yaşanacak. Nef Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, 2020 yılında konut satışlarının artacağını belirtti. 

Erciyes Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi 2020'de açılıyor!

Geçen yıl temelleri atılan yeni ERÜ Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Hastanesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Mobilyacılar 2020'ye kadar 233 bayilik verecek!

Özellikle bayilik sistemiyle hızla büyüyen yatak ve mobilya markaları, bu sayede yeni girişimcileri de ekosisteme kazandırıyor. Sektörde faaliyet gösteren dokuz marka, 2020 sonuna kadar 233 bayilik verecek.

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ'da inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi'nin borçları yüzünden inşaat durmuştu. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu başkanı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Külliye 2020 yılında açılacak.

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı 2020'de açılıyor!

3 bin yolcuya hizmet verecek Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın 2020'nin üçüncü çeyreğinde yolculu işletmeye alınması planlanıyor.

Alaçatı Havalimanı 2020’de hazır!

Çeşme Alaçatı Havalimanı’nda altyapı çalışmaları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan onay bekleyen projenin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Alpay Hacıoğlu: Emlak piyasası 2020 hareketlenecek!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, emlak piyasasının 2020 yılında hareketleneceğini söyledi.

Ankara-Sivas YHT Projesi 2020'de tamamlanacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 87'si tamamlandı. Projenin 2020 Mart ayında tamamlanması bekleniyor. 

İzka Port Bayraklı 2020'de tamamlanacak!

Bayraklı'da hayata geçirilen İzka Port projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. Projede konutların ilk metrekare satış fiyatları 16 bin TL ile 21 bin TL arasında farklılık gösteriyor...

Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası 2020'de açılacak!

Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nın 2020 yılının Aralık ayında açılması planlanıyor. Konya Savunma Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu, fabrikanın Şeb-i Arus törenleri sırasında açılmasını planladıklarını söyledi.

PMI 2020 berat albayrak Haberi

PMI 2020 berat albayrak

Büyüme için en önemli göstergelerden olan PMI Endeksi'ndeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor" dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; koronavirüs salgınıyla birlikte nisan ayında dip yaptıktan sonra güçlü bir toparlanma ivmesine giren İmalat Sanayi PMI Endeksi, yükselişini temmuz ayında da sürdürdü. Endeks, geçtiğimiz aya göre 3 puan artarak 56.9 seviyesine ulaştı.

Verileri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Temmuz ayında 56.9 seviyesinde gerçekleşti. Bu tarihi bir dönüm noktası: Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor"...