28 / 04 / 2024

Poix-du Nord şehri

Poix-du Nord şehri

Kentler arasında kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla yapılan kardeş şehir anlaşması, belediyelerden ilgi görüyor

Yahudi yerleşim birimleri Hazreti İsa'nın doğduğu şehri kuşattı!

Yahudi yerleşim birimleri, Hazreti İsa'nın doğduğuna inanılan Yeniden Doğuş Kilisesi'nin bulunduğu kutsal kent Beytüllahim'i kuşattı. 

Le Mondial du Bâtiment Fuarı 6-10 Kasım'da!

İnşaat sektörünü bir araya getiren Le Mondial du Bâtiment Fuarı 6-10 Kasım tarihleri arasında Paris Nord Villepinte fuar merkezinde düzenlenecek.

Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi 18 Eylül'de başlıyor!

Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirveleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dünya Yerel Yönetim ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı'nın katkılarıyla düzenleniyor...

Google evsizlere duş otobüsü yaptı!

San Francisco merkezli hayır kurumu Lava Mae, Körfez Bölgesi'ndeki evsizleri düşünerek bir duş otobüsü geliştirdi. 6 binin üzerindeki evsizin günlük banyo ihtiyacını gidermek üzere tasarlanan otobüste Google'ın payı büyük.

Meryem Gündoğdu Atılgan Burçelik Bursa Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Burçelik Bursa Çelik Döküm sanayii A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Meryem Gündoğdu Atılgan Burçelik Bursa Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu.

Suşehri'nde katı atık tesisleri bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Suşehri ilçesinde yere! yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Said Nursi'nin doğduğu köyü artık profesyonel rehberler tanıtacak!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Büdiüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü, artık profesyonel rehberler tanıtacak. Rehber adaylarına diksiyon ve iletişim becerileri eğitimleri veriliyor...

Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri kentsel dönüşüm zirveleri 6 ilde yapılacak!

Şehrin Geleceği, geleceğin şehri kentsel dönüşüm zirveleri çevre ve şehircilik bakanlığı katılımları ile artık daha güçlü ve daha bilinçli...Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri kentsel dönüşüm zirveleri 6 ilde yapılacak.

İsmail Doğdu Edremit Arıtma Tesisi'ni inceledi!

Edremit Belediyeler Birliği (EBB) tarafından işletilen arıtma tesisinde, Birlik Başkanı İsmail Doğdu ve BASKİ Edremit Bölge Müdürü Ali Enisi İsparta incelemelerde bulunurken, tesisin sorunsuz olarak çalıştığı açıklandı.

Kapadokya'ya bir yeraltı şehri daha kazandırıldı!

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altışehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, dikkat çekiyor.

Kepez köyündeki yeraltı şehri ziyarete açıldı!

Tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, mimarisi ve iki farklı renkteki toprak yapısıyla dikkati çekiyor

Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri olacak!

İstanbul'un tarihi ilçesi Üsküdar, yapılan yeni projelerle bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Üsküdar, son derece gelişmiş teknik ve mimari özellikleri ile çağdaş şehirlerin ihtiyaç duyduğu modern altyapı faaliyetlerinde zirveye tırmanıyor.

Kapadokya turizmine bir yer altı şehri daha kazandırıldı!

Nevşehir Kapadokya turizmine bir yer altı şehri daha kazandırıldı. Kırşehir sınırlarında yer alan tek katlı yer altı şehri, temizlik ve aydınlatma çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Poix-du Nord şehri Haberi

Poix-du Nord şehri

Kentler arasında kültürel ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla yapılan kardeş şehir anlaşması, belediyelerden ilgi görüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi 43 ayrı ülkedeki 44 kardeş şehriyle ilk sırada yer alırken, bunu 38 şehirle İstanbul, 27 şehirle İzmir büyükşehir belediyeleri takip ediyor. 


     Coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birlikteliği ifade eden kardeş şehir anlaşması, bugünkü niteliğiyle ilk olarak 1920'de İngiltere'nin Keighley ile Fransa'nın Poix-du Nord şehirleri arasında imzalandı, son yıllarda dünyaya yayıldı. 

     

     -İstanbul'un dört kıtada kardeşi var- 

     

     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'de ilk olarak İstanbul ile Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti arasında 1965'de imzalanan anlaşmayla hayata geçirilen kardeş şehir uygulaması, ilerleyen yıllarda Ankara ve İzmir'in dünyanın farklı coğrafyalarındaki şehirlerle...