29 / 04 / 2024

Polimeks aşkabat olimpik köy projesi

Polimeks aşkabat olimpik köy projesi

2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları’na ev sahipliği yapacak Türkmenistan’da dev bir spor kompleksi yükseliyor. 5 milyar dolar bütçe ayrılan tesisleri, Türk şirketi Polimeks inşaa ediyor.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Urcu Grup'tan Irak'ta 40 milyon dolarlık olimpik stadyum anlaşması!

Ulusal ve uluslararası ölçekte inşaattan enerjiye, sağlıktan havacılığa kadar çok sayıda sektörde faaliyet gösteren Urcu Grup, Irak’ta uzun 40 milyon dolarlık olimpik stadyum inşa edecek.

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Murat Kurum'dan bisiklet yolu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Olimpik Veledrom tesisinin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, Projelerimiz tamamlandığında Edirne'den bisikletine binen vatandaşımız Hakkari'ye, Sinop'tan binen vatandaşımız Hatay'a kadar kesintisiz olarak yollardan gidebilecekler" dedi.

Kocaeli Kandıra'ya yeni hizmet binası inşa ediliyor!

Kocaeli Kandıra Belediyesi ilçeye 52 milyon TL yatırımla Kandıra Belediyesi yeni hizmet binası ve Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşa ediyor. 

Konya Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı ihalesini Has-Kar 31.2 milyon TL ile aldı!

Konya Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Yapım İşi ihalesi yapıldı. En düşük teklifi 31.2 milyon TL ile Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Limited Şirketi veriyor. 26 Ağustos'ta sözleşme de imzalandı, Has-Kar 22 Haziran 2021'e kadar işi bitirme taahhütü verdi...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Eyüpsultan'da yarı olimpik havuz inşa ediliyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in Eyüpsultanlılara verdiği vaatler arasında olan iki yüzme havuzundan ilki olan Akşemsettin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor, ikinci havuz yapımına da başlandı.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Hakkari Şemdinli'de yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Hakkari Şemdinli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşa edilmesi amacıyla çalışmalara geçildi.

OMM Odun Pazarı Modern Müze 7 Eylül'de açılıyor!

Eskişehir'de Polimeks Holdin'in sahibi, koleksiyoner Erol Tabanca'nın kurduğu OMM Odun Pazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açıyor.

İzmir Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

Karamürsel’de olimpik havuz inşa ediliyor!

Karamürsel’de inşa edilen Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda inşaat çalışmalarının sonuna gelindi. 

Polimeks aşkabat olimpik köy projesi Haberi

Polimeks aşkabat olimpik köy projesi


2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları’na ev sahipliği yapacak Türkmenistan’da dev bir spor kompleksi yükseliyor. 5 milyar dolar bütçe ayrılan tesisleri, Türk şirketi Polimeks inşaa ediyor.


Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 2017 yılında ev sahipliği yapacağı 5. Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları’na hazırlanıyor.


Asya Olimpiyat Konseyi’ne üye 45 ülkenin yanı sıra 17 Okyanus ülkesi ilk kez oyunlara katılacak. Toplam 62 ülkeden Aşkabat’a gelecek 5 binden fazla sporcu, 19 dalda madalya için yarışacak.


Türkmenistan Hükümeti ve Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ilk kez ev sahipliği yapacakları oyunlara çok büyük önem veriyor. Aşkabat’ın ismini bütün dünyaya duyurmak isteyen Türkmenler, oyunlar için tam 5 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Türk şirketi Polimeks tarafından şehrin merkezinde inşaa edilen devasa kompleks 2.5 kilometre uzunluğunda ve toplam 157 hektarlık (1...