04 / 05 / 2024

posta çeki ile emlak vergisi ödeme

posta çeki ile emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi, posta çeki ile ödenebiliyor. İşte emlak vergisi posta çeki ile ödeme işlemleri..

NN, BES'e yatırım yapanlara Teknosa'dan 105 bin lira değerinde hediye çeki!

NN Hayat ve Emeklilik ile bireysel emeklilik sözleşmesine ek katkı payı ödeyerek geleceğe yatırım yapan kişilere, Teknosa'dan hediye çeki kazanma fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Anket tuzağına dikkat! E-posta veya SMS ile gelen anketlere karşı uyanık olun! Kişisel bilgileriniz çalınabilir!

İnternette gezinirken her gün karşımıza yeni bir anket çıkıyor. E-posta veya SMS ile gönderilen anketlerin doldurulması karşılığında bazen para ödülü veya cep telefonu gibi cazip hediye vaatleri de sunuluyor ancak her zaman bu tip gönderilere karşı dikkatli olmakta yarar var.

ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçenler Trendyol cüzdan hediye çeki kazanıyor

Geçiş zamanı ve geçiş sıklığınıza göre kişiye özel indirimler, kampanyalar, çekilişler ve eğlenceli oyunlar sunan ödül programı ZIP ile Avrasya Tüneli’nden geçişleriniz hediyelere dönüşsün. Hemen Avrasya Tüneli’nin mobil uygulamasını indirin.

Koalay ve Sodexo’dan ortak proje! Trafik sigortasında 300, kaskoda 600 TL indirim çeki

Yetkili sigorta aracısı Koalay ve dijital hediye çeki sağlayıcısı Sodexo, ortak bir projeye imza attı. Koalay ve Sodexo’nun duyurduğu yeni kampanya ile trafik sigortasında 300 TL’ye, kaskoda 600 TL’ye varan hediye çeki kazanma fırsatına sahip olacaksınız.

Gayrimenkul satışı vekaletname ile yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerin vekaletname ile satışını kaleme aldı. 

TOKİ'den gayrimenkul borcunu bitirerek tapu kaydını üzerine almayanlara uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Topu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tapu devir işlemlerini 30 gün içerisinde tamamlamayan vatandaşlara, gerekli hukuksal işlemlerin başlatılacağına ilişkin SMS ve posta yolu ile uyarı yazısı gönderildi

Kiracısı ile sorun yaşayanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '18 Ağustos 2020’de bir daire satın aldım. İçinde kiracı var. Ben de kirada oturuyorum. Daireyi satın aldıktan sonra ihtarname gönderip ‘çık’ dedim. Yanıtı ‘gücün varsa gel çıkart’ oldu. Eski malik ile yapılmış kira sözleşmesi yok. Haklarım nedir?' sorusunu yanıtladı.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Site aidatları e-posta ile bildirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun "Sitedeki yeni yönetim her ay ödemem gereken meblağı kapılara yapıştırarak bildiriyor. Ben senenin belli aylarında bazen şehir dışında ve hatta bazen yurtd ışındayım Bu halde yönetime bana bildirileri e-posta ile yapın desem geçerli mi?' sorusunu yanıtladı.

Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kadıköy'deki dönüşümün arsa payı ile bağlantısı nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Büyükşehir ile Çankaya arasında ‘Ankara Boğazı’ çekişmesi!

‘Ankara Boğazı’ projesine, Mimarlar Odası ile Çankaya Belediyesi’nin dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Alper Bey’e sitemimi bildireyim. Dava açmayacağız demişti ama dava açtı" dedi.

Kredi ile alınmış evin satılması nasıl önlenir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında kredi ile alınmış evin satılması nasıl önlenir ile ilgili okuyucunun sorusunu cevaplıyor.

Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Kat irtifak tapusu ile alınan dairelerde iskan ücretini kim öder?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

posta çeki ile emlak vergisi ödeme Haberi

posta çeki ile emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi posta çeki ile ödeme!

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödeniyor. Ödemelerin her sene iki eşit taksit halinde yapılması gerekiyor. Emlak vergisi belediyeye ödeniyor.


İlk taksitlerin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendiği emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tüm borcunu tek seferde ödeyebiliyor.


Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi, tüm belediyelerden posta çeki ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi posta çeki ile nasıl ödenir?


Emlak vergisi posta çeki ile ödeme..

Tüm Belediye Başkanlıklarının ilgili kuruluş nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemeleri ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyor. Ancak yatırılacak tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borç ancak beyanın miktarında tahsil edilebiliyor.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı olarak yapılması konusunda yürütülen işbirlikleri...