06 / 05 / 2024

Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir

Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir

Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türk Konut Sektörünün gözü Araplarda. Beklenti 1.000.000 konut satışının gerçekleşmesi

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Prens Harry ile Meghan Markle'ın Yalıkavak’ta konakladığı villa!

Dünyanın en çok konuşulan çifti Prens Harry ile Meghan Markle’ın 2017 yılında Türkiye’de tatil yaptığı ortaya çıktı. Bodrum’a gelen gözde ikili, Yalıkavak’ta geceliği 3 bin TL olan bir villada kaldı.

Prens Selman Riyad'a eğlence merkezi kuracak!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, başkent Riyad'da eğlence merkezi kurmak için hazırlıklara başladı.

Suudi Prens El Velid Bin Talal Türkiye'de 4 otelini satıyor!

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'daki otelini sattı!

Geçen ay serbest kalan Suudi Prens El Velid bin Talal Şam'da bulunan otelini sattı. Prens Talal'ın serbest kalmasının koşullarından birinin Suudi Arabistan'ın arasının iyi olmadığı ülkelerdeki yatırımlarını elden çıkarması olduğu iddia ediliyor.

Dünyanın en pahalı evini Prens Muhammed bin Selman almış!

Fransa'nın Paris şehrinde yer alan The Chateau Louis XIV isimli şatosunu  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman satın almış. Prens Selman dünyanın en pahalı evi için 301 milyon dolar ödemiş. 

Suudi Arabistan'da gayrimenkulü olan Katarlılara ambargo!

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın, istisnasız tüm hacıların güvenliğinin sağlanması konusunda Hac ve Umre Bakanlığına talimat verdiği bildirildi.

DKY Sahil satışa çıktı! 997 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Satışa sunulan DKY Sahil'de 138 daire yer alacak. DKY Sahil, kesintisiz Prens Adaları ve Marmara Denizi manzarasıyla İstanbul'un en dikkat çekici projeleri arasında yer alacak. Projede fiyatlar 997 bin TL ile 2 milyon 884 bin TL arasında değişiyor.

Abdulrahman Sulıman İnşaat Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abdulrahman Sulıman İnşaat Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdulrahman Sulıman tarafından 10 bin TL sermaye ile 8 Şubat'ta Avcılar, Denizköşkler Mahallesi, E 5 Yan Yol Caddesi'nde kuruldu.

Abdulrahman Hakkı Gayrimenkul Ticaret ve Limited Şirketi kuruldu!

Abdulrahman Hakkı Gayrimenkul Ticaret ve Limited Şirketi, Abdulrahman Hakkı tarafından 200 bin TL sermaye ile 12 Ocak'ta Esenyurt, Koza Mahallesi, 1655 Sokak P1 Apartmanı'nda kuruldu.

Tav İnşaat, Medine Projesiyle ödül aldı!

Engineering News Record (ENR) tarafından New York'ta düzenlenen Küresel İnşaat Zirvesi'nde TAV İnşaat'ın Medine'de inşa ettiği Prens Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı Projesi, havalimanı inşaatı kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi.

Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir Haberi

Prens Abdulrahman bin Saud el Kabeir


Mütekabiliyet yasası ile birlikte Türk Konut Sektörünün gözü Araplarda.  Beklenti  1.000.000 konut satışının gerçekleşmesi. Büyük bir pasta. En büyük pay ise Araplardan bekleniyor. Araplara satış yapabilmek için öncelikle  Arapların satın alma yöntemlerini bilmek gerekir.


Araplar farklı yöntemlerle alım yaparlar. Bunlardan bazıları:

1- Yatırım şirketleri aracılığı ile gelen Araplar: Genelde A plus denen zengin Araplar gelir. Öncelikle yatırım amaçlı alırlar. Piyasayı iyi bilirler. Bu sınıf Arapların aynı zamanda İngiltere, Fransa, ABD, İspanya gibi ülkelerde de emlak yatırımları olur. Emlak alım “know-how”una sahiptirler.  Bu grup müşteriler sadece konut sektörüne değil ticari emlak sektörüne de girerler. Kesinlikle duygusal düşünmezler. İspanya emlak sektörü kazandırırken orada idiler.  İspanya konut sektöründe fiyatlar %25 düştü, daha da düşecek ama tercihleri İstanbul’dur. Çünkü bugün kazandıracak olan şehir İstanbul’dur....