15 / 05 / 2024

Prof. Doğan Kuban

Prof. Doğan Kuban

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), tarafından ilk kez verilen “Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün sahibi Prof. Doğan Kuban oldu...

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Doğan Kuban vefat etti!

Türkiye ve İstanbul’un mimari tarihi açısından önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Doğan Kuban 95 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Doğan Kuban, Cumhurbaşkanlığı Mimarlık Ödülü'nü almıştı. 

Doğan Perinçek: Binalar için yanlış zemin tercih edildi!

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, İzmir'de bulunan binaların yanlış zemine inşa edildiğini dile getirdi. 

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Doğan Kantarcı: Kanal İstanbul şehri yok edecek!

Toprak bilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "İstanbul iki yarımada üzerine yerleşmiş koskocaman bir şehir. Avrupa Yakası’na Çatalca yarımadası, diyoruz. Burası İstanbul’u besleyen bir yarımada. Bu projeyle İstanbul’u yok edersiniz."

Prof. Doğan Kantarcı'dan Kanal İstanbul için kritik uyarı!

Doğa Bilimci Prof. Doğan Kantarcı çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili çok kritik bir uyarı yaptı. Kantarcı, "İstanbul yaşanmaz hale gelir ‘çok uluslu bir ada’ oluşur" dedi.

Doğan Cansızlar: İhalesi yapılmış projelerin askıya alınması zor!

Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Doğan Cansızlar YEP'te' kamu tasarrufu' konusunda yer alan 'ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak henüz başlanmamış yatırım projelerinin askıya alınması' kararıyla ilgili açıklama yaptı. 

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

Doğan Kuban: Mimar Sinan'dan sonra herkes onu taklit etti!

Prof. Dr. Doğan Kuban “Osmanlı’nın iki tane mimari geleneği var. Birincisi cami, ikincisi ahşap mimarisi... Bizim en büyük şansımız Mimar Sinan’dı. Ardından gelen herkes onu kopyaladı” diyor.

SD Doğan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SD Doğan İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Serdar Doğan, Kemal Doğan tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Aralık'ta Sancaktepe, İnönü Mahallesi'nde kuruldu.

Kenan Doğan: Çevre yaşam kalitesini arttırır!

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, kentsel dönüşümün çevresel etkilerinin gözardı edilmeden hayata geçirilmesini istedi, Doğan böylece yaşam kalitesinin yükseleceğini de vurguladı.

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı!

Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı hizmete açıldı. Beykoz Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 6 bin metrekare büyüklüğündeki Kanlıca Şehit Furkan Doğan Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Prof. Doğan Kuban Haberi

Prof. Doğan Kuban

Dernek tarafından ilk kez verilen  “Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün sahibi,  hem akademik dünyada mimarlık konularının gelişmesine katkı sağlayan, hem de değerli kitapları ve araştırmaları ile mimarlık dünyasının aydınlık yüzü olan Prof. Doğan Kuban oldu. 

Mimarlık mesleğini ve mesleğin uygulanmasını geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini artırmak, topluma olan sorumluluk anlayışı ile planlama ve inşaatın niteliğini yükseltmek amacıyla kurulan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 10. yılını kutladı. Üyeleri arasında hem mesleğinin duayeni olan efsaneleşmiş isimleri, hem de son yılların ulusal ve uluslararası platformdaki en etkin mimarlarını barındıran İstanbulSMD’nin 10. yıl gecesi, sektörün önde gelen isimlerini buluşturdu.

Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen gecede bir konuşma yapan İstanbulSMD Başkanı Oğuz Öztuzcu, “10 yılda Derneğimiz bugünkü güçlü konumuna gelmiş; kurucularımızın rüyası gerçekleşmiştir”  dedi. Öztuzcu geceye katılan İstanbulSMD...