07 / 05 / 2024

proje bazlı devlet yardımı nedir

proje bazlı devlet yardımı nedir

Proje bazlı olarak desteklenmesine karar verilen yatırım projelerine, projelerin nitelik ve ihtiyaçları doğrultusunda çok çeşitli destek alternatifleri sunulacağına dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı kararı açıklandı! 4 ildeki o yatırımlara milyarlaca lira teşvik geliyor!

Bursa, Gaziantep, Konya ve Hatay’daki illere devlet tarafından proje bazlı teşvik verilmesi kararı alındı. Peki bu teşviklerin miktarı ne olacak ve kimlere verilecek?..

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Proje bazlı yatırımlara arazi desteği!

2021-2023 yıllarıyla ilgiki Orta Vadeli Mali Plan Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı. Mali Plan döneminde vergi affı yapılamayacak, DMO uluslararası merkezi satın alma kurumuna dönüşecek.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Tebliğ'de değişiklik!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırım Teşvik Sistemi’nde proje bazlı teşviklerin yeri!

Proje bazlı teşvikler yatırım verimliğinin artırılması yönü ile kaynakların etkili şekilde kullanılmasını sağlayarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak olup yatırımcılar açısından da önemli desteklerden yararlanma imkânı sunuyor.

Imperium No1 Residence geliyor! Yeni proje!

Imperium No1 Residence projesinde 77 adet konut ve 2 adet dükkan yer alıyor. Proje Perpa Ticaret Merkezi ve Okmeydanı Devlet Hastanesi'nin karşısında yükseliyor.

43. Yapı Fuarı 18 Nisan'da başlıyor!

Çevik Proje Yönetimi'nin konuşulacağı 43. Yapı Fuarı 18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuar, Yeniçağın ekonomisinde proje bazlı olarak iş birlikleri ile yetenekleri birleştirmek için çok önemli yer tutuyor...

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi!

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi...

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ 30992 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

proje bazlı devlet yardımı nedir Haberi

proje bazlı devlet yardımı nedir

Sabit yatırım tutarı 100 milyon doların üzerinde olan yatırım projelerine, proje bazlı devlet yardımı verilecek. Proje bazlı olarak desteklenmesine karar verilen yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlenecek.


Ekonomi Bakanlığı'ndan, "Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar"a dair, yazılı açıklama yapıldı.


Ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak, dünya ekonomisi ve ticaretteki yeri daha iyi konuma getirmek amacıyla, yatırım-üretim-ihracat değer zincirinin her aşamasında yatırımcılar, sanayiciler, girişimciler ve ihracatçılar için önemli fırsatlar ve kolaylıklar sunulduğu bildirilen açıklamada, özellikle Türkiye'nin tüm dünyanın önde gelen yatırım merkezlerinden biri haline getirilmesi için önemli düzenlemelerin hayata geçirildiği belirtildi.


Bu kapsamda, "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile temelleri atılan, "Proje Bazlı Teşvik Sistemi"ne ilişkin usul ve esasları belirleyen "Yatırımlara...