03 / 05 / 2024

proje müellifi ne demektir

proje müellifi ne demektir

Yapı denetimi kapsamında proje müellifinin sorumlulukları ve görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Müellif ne demektir?

İnşaatın teknik uygulamasından sorumlu kimseler için kullanılan müellif ne demektir, detayları haberimizde...

Gaziantep'teki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'te Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 12 bine yakın başvuru geldi. Söz konusu proje kapsamında, depremlerden en çok etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçesinden ise 5 bin 284 başvuru geldi.

Samsun Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi'ne ödül!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından be sene 15.’si düzenlenen, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda “Saathane Meydanı Kentsel Tasarım Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.

Tunahan Kuru, Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürü oldu!

Hendek Belediyesi'nde Plan ve Proje Müdürlüğü kuruldu. Hendek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Tunahan Kuru, Plan ve Proje Müdürlüğü’ne atandı.

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kahraman Plan Proje Mühendislik İnşaat Limited Şirketi, Ahmet Tevfik Parlakyıldız tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Ocak'ta Kağıthane, Merkez Mahallesi, Tabya Caddesi' nde kuruldu.

Tek Tuşla Menderes Projesi, İzmir'i çağın bir adım önüne taşıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hazırladıkları Tek Tuşla Menderes Projesi'nin ilçeyi çağın bir adım önüne geçirdiğini söyledi.

Akkor Proje Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkor Proje Mühendislik Enerji İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Can Üçkardeşler tarafından 10 bin TL sermaye ile 28 Aralık'ta Sultanbeyli, Hasanpaşa Mahallesi, Hasanpaşa Caddesi'nde kuruldu.

Teknik Yapı satış direktörü ve proje müdürü arıyor!

Teknik Yapı tarafından Teknik Yapılar San. ve Tic. A.Ş için satış direktörü, proje müdürü ve şantiye şefi, İnsan kaynakları ve idari işler müdürü, genel müdür yardımcısı personeli alacaktır.

Avcı Yapı Malzemeleri Proje Mühendislik Elektrik ve Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avcı Yapı Malzemeleri Proje Mühendislik Elektrik ve Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nayil Şen tarafından 10 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Büyükçekmece'de kuruldu.

Başakşehir Adım İstanbul ne zaman teslim?

Adım İstanbul Rezidans'ta fiyatlar 605 bin TL'den başlıyor. Projede 24 ay 0 faiz avantajı ile daire sahibi olunabiliyor. Peki Başakşehir Adım İstanbul ne zaman teslim edilecek?

Hane'm Güneşli nerede?

Teslim tarihi Mayıs 2016 olarak belirlenen proede 44 konut ve 4 ticari ünite bulunuyor. Proje tek blok halinde hayata geçiyor. Peki Hane'm Güneşli nerede?

16 soruda Hane'm Güneşli projesi!

Hane'm Güneşli projesi Huma Yapı ve Mar Tur tarafından inşa ediliyor. İşte 16 soruda lansmana özel fırsatlar sunan soruda Hane'm Güneşli projesi...

Hane'm Güneşli fiyat!

Hane'm Güneşli fiyat listesi dairelerin konum ve alanlarına göre değişiyor. Huma Yapı ve Mar Tur tarafından inşa edilen proje Atatürk havalimanına 15 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur?

Emlak vergisinde mükellef taşınmaz malın sahibi oluyor. Eğer intifa hakkı sahibi varsa, emlak vergisi mükellefi o oluyor. Peki, emlak vergisi mükellefinin ölümü halinde ne olur? Emlak vergisi miras olarak kalır mı?

proje müellifi ne demektir Haberi

proje müellifi ne demektir

Proje müellifinin sorumlulukları!

Proje müellifinin sorumlulukları hususundan önce "Proje müellifi kimdir?" ya da "Proje müellifi nedir?" gibi sorularınıza yanıt bulalım.


Proje müellifi kimdir?

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere, proje müellifi deniyor.


Proje müelliflerinin bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Söz konusu yükümlülükler Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği kapsamında 7. maddede şu şekilde sıralanıyor.


Proje müellifinin görev ve sorumlulukları

MADDE 7 – 

(1) Proje müellifi, yapı ruhsatına esas olan uygulama projelerini ve zemin etüdü raporları da dâhil olmak üzere her türlü etüde dayalı çalışmaları mevzuata uygun olarak yapmak ya da yaptırmak, ilgili meslek odasına üyeliğinin devam ettiğine dair taahhütnamesi ile mesleki kısıtlılığı olmadığına dair taahhütnamesi ile birlikte, incelenerek uygunluk görüşünü bildirmek üzere...