19 / 07 / 2024

projede yer alan noktalar değiştirilemez

projede yer alan noktalar değiştirilemez

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut projesinde olmayan tesisi yaptılar engelleme hakkım var mı diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...

Teras Kale'de boğaz manzaralı villalar 4 milyon 250 bin TL'ye! Yeni projede yüzde 20 indirim fırsatı!

Teras Kale Çanakkale projesinde yer alan villalar yüzde 20 indirimle alıcılarını bekliyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin 2024 yılının Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Trendler arasında yer alan çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 11 Mart 2023 fiyat listesi

En trend altın bileklikler arasında yer alan çeyrekli altın bilekliklerin fiyatları merake diliyor. Peki Trendler arasında yer alan Çeyrekli altın bileklik fiyatı ne kadar? Elizi 11 Mart 2023 fiyat listesi.

En trendler arasında yer alan renkli taşlı yüzükler ne kadar? Altınbaş 9 Aralık 2022 fiyat listesi

Altınbaş'ın en trend yüzükleri arasında yer alan ve büyük beğeni toplayan renkli taşlı yüzüklerin fiyatları merak ediliyor. İşte Altınbaş 9 Aralık 2022 fiyat listesi.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek!

Bugünkü 31519 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Adana, Muğla ve İzmir illerinde yer alan bazı taşınmazlar özelleştirilecek.

Amasya ve Eskişehir'de yer alan iki taşınmaz özelleştirildi!

Amasya ve Eskişehir'de yer alan taşınmazların özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkeler hangileri?

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkelere 2019'da 111,2 milyar dolarlık dış satım yapılırken, bu rakam toplam ihracatın yaklaşık yüzde 65'ine karşılık geldi.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi'nde yer alan villalar satışta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kuzey Ankara Kent Girişi projesinde yer alan 17 adet villa bugün itibariyle satışa çıktı.

Innovia 2'de yer alan 33 adet konutun 2018 değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 2'de yer alan 33 adet konuta ilişkin yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Sakarya AKOM'da yer alan iş yerlerinin ihalesi yapıldı!

Sakarya Afet Koordinasyon Merkezi Projesi’nde yer alan iş yerlerinin satış ihalesi gerçekleştirildi. 

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

projede yer alan noktalar değiştirilemez Haberi

projede yer alan noktalar değiştirilemez


Büyük bir sitede daire sahibiyim. Bu dairede de oturuyorum. Ancak yönetim tam evimizin önündeki yeşil alanı telle çevirdi futbol ve basketbol sahası yapıyor. Oysa bu yer hem projede hem de broşürlerde yeşil alan olarak belirtiliyordu. Projede bunları görseydim ben bu daireyi almazdım. Buna hakkı var mı? 


Bir bina içinde veya dışında, parsel sınırları içinde tasdikli projede ne görülüyor ise bu şekilde kalması gerekir. O kadar ki, otopark olarak görülen alan bir ihtimal fazla gelse de fazla alanı çocuk parkı yapamazsınız.


Veya aksini düşünelim, projede çocuk parkı olarak görülen alanı, “Çocuklar gelip oynamıyor” diye otopark yapamazsınız. Sizin durumunuz da bunlardan farklı değil. Mademki bahsettiğiniz alan yeşil alandır spor tesisi yapılamaz, spor alanına dönüştürülemez.


Bir noktada okuyucumun sorusu içinde yanıt da var. Daire alırken çevresine...