30 / 04 / 2024

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

OSB'de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik'te değişikliğe gidildi, bu şartları taşıyan tapuyu aşabilecek. İşte detaylar...



Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Yer Alan Parsellerin Tamamen veya Kısmen Bedelsiz Tahsisine Dair Yönetmelik değişti.  OSB’lerde tapu devrini düzenleyen madde tamamen değiştirildi.

OSB'LERDE YER ALAN PARSELLERLE İLGİLİ YÖNETLMELİK DEĞİŞTİ

OSB’lerde tapu devrini düzenleyen maddesinde değişikliğe gidildi. Yapılan yeni düzenlemeye göre, mevzuata uygun olarak yatırım yapan katılımcıların, 10 ile 50 kişi arasında istihdam sağlamaları, üç ay üretim yapmaları koşuluyla tahsisi yapan OSB’den parselin tapusunun kendisine devrini artık talep edebilecek.

Bedelsiz tahsis edilen parselde üretime geçmeden, tapu talep edilmesi halinde yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması koşuluyla, tapu kütüğünün beyanlar hanesine devir işlemi sırasında şerh şartı getirilecek.

OSB de yer alan parsellerle ilgili yönetmelik tamamen değişti! Bu şartları taşıyan tapuyu alabilecek!
BU ŞARTLARA UYMAK ZORUNDA!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu şerhte, taşınmazı devralan gerçek veya tüzel kişilerin, devirdeki amaç ve koşullara uymak zorunda oldukları belirtilecek. Bu şerh kaldırılmadığı müdddetçe de taşınmazın hiçbir şekilde başkalarına devredilmesi söz konusu olmayacak.

İPOTEK EDİLMEYECEJ, TEMİNAT VERİLMEYECEK!

Öte yandan ipotek edilemeyecek, teminat verilemeyecek. İflas ve konkordato ile diğer ayni ve şahsi haklara da söz konusu edilemeyecek. OSB tarafından yapılan denetim sonucunda şartlara uyulduğunun anlaşılması durumunda, ilgili OSB’nin talebi üzerine ve bakanlığın izni ile OSB tarafından tapu kayıtlarından şerh kaldırılacak.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Geri Dön