28 / 04 / 2024

Ragıp Paşa Korusu

Ragıp Paşa Korusu

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Caddebostan'daki Ragıp Paşa Köşkü'nü satın almak istemiş. Köşkün satın alınması için bir heyet oluşturan Belediye, 31 bin metrekare arazisi olan köşke 1.5 milyon lira teklif etmiş.

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Perili Köşk satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Perili Köşk’ olarak adlandırılan 116 yaşındaki tarihi Ragıp Paşa Köşkü satıldı…

Tarihi 'Perili Köşk' 449 milyon liraya icradan satıldı!

İstanbul Kadıköy'de "Saray Yavrusu", "Küçük Dolmabahçe", ve "Perili Köşk" gibi adlarla anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, 449 milyon liraya icradan satıldı.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Kadıköy’deki icradan satılık ‘Perili Köşk’ havadan görüntülendi!

Kadıköy Caddebostan'da yer alan 'Küçük Dolmabahçe', 'Saray Yavrusu' ve 'Perili Köşk' gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, icradan satışa çıkarıldı.

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Kadıköy'deki 'Perili Köşk' icradan satılık!

Kadıköy Caddebostan'da bulunan, tarihi Ragıp Paşa Köşkü diğer adıyla "Perili Köşk" olarak ta bilinen bina icradan satışa çıkarıldı...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'na kaçak inşaat mı yapılıyor?

İşadamı Mehmet Cengiz’in aldığı Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda sular durulmuyor. Koruda tek katlı bir müştemilatın yerine ev gibi üç katlı bir bina yapıldığı iddia edildi.

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Boğaz'daki Abraham Paşa Çiftliği sosyal tesis oluyor!

Beykoz Korusu’ndaki Abraham Paşa Çiftliği, milletvekilleri için sosyal tesis oluyor. AK Parti’nin hazırladığı bir teklifte milletvekilleri ile eski vekillerin, kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngörüyor..

Ragıp Paşa Korusu Haberi

Ragıp Paşa Korusu



Bir buçuk milyon lira değerindeki köşk


Belediye tarafından satın alınmak isteniyor


     Şehzadebaşı'nda Atatürk Bulvarı'nın ortasına tesadüf eden İbrahimağa Hamamı'nın 90 bin liraya istimlaki hakkındaki mazbata dün Şehir Meclisi'nde müzakere edilmiştir. Hamamın tarihi kıymeti olduğu cihetle yıkılamayacağı, yalnız etrafındaki külhan ve dükkanların yıktırılacağı anlaşılarak mazbata kabul edilmiştir.

     İstanbul Vilayeti dahilindeki 27 nahiye müdürünün aldıkları maaşın azlığı ve kendilerinin Belediye işleriyle meşgul olmaları dolayısıyla kaymakamlara olduğu gibi bunlara da ifa ettikleri bu Belediye vazifesinden dolayı ayrıca tahsisat verilmesi ve 9700 liranın bütçeye konulması hakkındaki teklif bütçe encümenine havale edilmiştir. Basın Birliği Kartı hamililerinin otobüslerde meccanen seyahat etmeleri hakkındaki teklif...