29 / 04 / 2024

Rahmanlar Barajı nerede

Rahmanlar Barajı nerede

Ödemiş'e içme suyu ve sulama suyu temin edecek Rahmanlar Barajı'nda derivasyon tüneli kazısı tamamlandı. 535 metre uzunluğundaki tünelin iki ucundan başlatılan kazı çalışmaları sona erdi.

İzmir'de baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'de yapımı devam eden Rahmanlar Barajı havzasında kalan iki mahalle taşınıyor. 

Ödemiş'te baraj havzasındaki iki mahalle taşınıyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Derebebekler Mahallesi'nin bir kısmı ile Dereuzunyer Mahallesi'nin tamamı, yapımı süren Rahmanlar Barajı havzasında kaldığı için kamulaştırıldı. 

İzmir Rahmanlar Barajı'nın inşaatı 2018'de tamam!

DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, İzmir'de bulunan 4 projenin inşaat alanlarını gezdi. Eker, yetkililerden çalışmalar ve projelerin inşaat aşamaları hakkında bilgi aldı.

Ödemiş Rahmanlar Barajı inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı!

İzmir’in Ödemiş ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak Rahmanlar Barajı’nda inşaatı seviyesi yüzde 40’lara ulaşırken, barajın 2016 yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Rahmanlar Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak 25 milyon 150 bin metreküp su kapasitesine sahip Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için inşa çalışmaları sürüyor.

İzmir Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusu başladı!

İzmir Ödemiş ilçesinde, içme suyu ve sulama suyu sağlayacak Rahmanlar Barajı’nda gövde dolgusu için çalışmalar sürüyor.

Rahmanlar Barajı'nın tüneli tamamlandı!

Ödemiş'e içme suyu ve sulama suyu temin edecek Rahmanlar Barajı'nda derivasyon tüneli kazısı tamamlandı. 535 metre uzunluğundaki tünelin iki ucundan başlatılan kazı çalışmaları sona erdi.

Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?

Su, en başta gelen ihtiyacımız. Bu yüzden şehirler su kaynakları yakınına kurulurken, su ihtiyacının giderilmesi için de türlü yapılar inşa edilmiş. Anadolu’daki en eski baraj kalıntısı nerede?...

Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırmayla ilgili sorunlar devam ediyor!

Rahmanlar Barajı’nda kamulaştırmayla ilgili sorunlar devam ediyor. Derebebekler köyünden bir arazi sahibi, bir türlü kamulaştırma bedelini alamayınca baraj için açılan çevre yolunun kendi arazisinden geçen bölümünü trafiğe kapattı.

Baraj doluluk oranı İstanbul 2014!

İstanbul'da mevcut toplam 10 adet baraj bulunuyor. Peki İstanbul barajları nerede? İstanbul 'da barajlar doldu mu? Barajların durumu nedir? İşte baraj doluluk oranı İstanbul 2014..

Günaydın Konakları nerede, nasıl gidilir

Hak Yapı'nın yeni projesi Günaydın Konakları nerede 102 konuttan oluşacak olan Günaydın Konakları'na ulaşım nasıl sağlanıyor. İşte yanıtı...

Orkide Evleri nerede, nasıl gidilir

Yazıcı İnşaat tarafından hayata geçirilen Orkide Evleri"nde 1+1'lerin fiyatları 110 bin 760 TL'den başlıyor. Peki, Orkide Evleri nerede, nasıl gidilir İşte yanıtı...

Akasya Konakları nerede Nasıl gidilir

Mefa Proje Taahhüt ve İnşaat tarafından inşa edilen ve fiyatların 85 bin TL'den başladığı Akasya Konakları nerede Projeye ulaşım nasıl sağlanıyor

Rahmanlar Barajı nerede Haberi

Rahmanlar Barajı nerede


Ödemiş'e içme suyu ve sulama suyu temin edecek Rahmanlar Barajı'nda derivasyon tüneli kazısı tamamlandı. 535 metre uzunluğundaki tünelin iki ucundan başlatılan kazı çalışmaları sona erdi. Bahar aylarında barajın temelden 90 metre yüksekliğindeki gövdesinin inşaatına başlanacak. 25 milyon metreküp su kapasitesine sahip barajın inşaatı için öncelikli olan tünelin kazısının ardından tünel içi beton kaplama çalışmaları sürdürülüyor. 70 işçiyle hava koşullarının izin verdiği ölçüde yoğun tempoyla çalıştıklarını belirten yüklenici firma Kayaoğlu İnşaat'ın şantiye şefi inşaat mühendisi Emirhan Yazgan, fiziki gerçekleşme oranının yüzde 30 olduğunu ifade etti. Yazgan, "90 metre yüksekliğindeki baraj gövdesi için gövde sıyırma kazıları devam ediyor. Bir yandan bölgedeki servis, ulaşım ve ocak yollarını da hazırlıyoruz. Tünelin kazısı geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Artık beton kaplama çalışmaları yapılıyor. Beton kaplamanın da...