18 / 07 / 2024

raif türk mermer ocakları açıklaması

raif türk mermer ocakları açıklaması

Raif Türk, serbest piyasa ekonomisini benimsemiş, Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmuş ve ilgili uluslararası sözleşmelere imza koyan Türkiye’nin yabancı yatırımdan rahatsız olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Türk müteahhitlere Irak'tan yatırım çağrısı!

Pyramids Grup Fuarcılık’ın Mayıs ayında düzenleyeceği, 62 ülkeden 2 bin alım heyetinin katılacağı Antalya Mermer ve Doğal Taş Ürünleri Fuarı öncesinde fuara katılacak Iraklı üst düzey yetkililer ile Türk müteahhit ve işadamları bir araya geldi. I

Temmer Mermer, Türk mermerlerini Amerika'da tanıtacak!

Temmer Mermer, Çin'den sonra dünyadaki en büyük doğaltaş pazarı olan Amerika'ya Türk mermerlerini tanıtmaya gidiyor. Firma 14-17 Nisan tarihleri arasında Orlando'da gerçekleşecek olan Covering Doğaltaş Fuarı'na katılacak.

Türk şirketlerden Makedonya'ya çıkarma!

Türk şirketlerinin yatırımda yeni rotası Makedonya oluyor. Konyalı Dempo Group ambalaj ve mermer üretimi, PVC şirketi Proline ise pencere üretimi için 3 tesis kuracak.

Azeriler Türk mermerini tercih ediyor!

Türkiye'den konut satın alan Azeriler, saray yavrusu villaları için Türk mermerini tercih ediyorlar. Türklerden farklı olarak konutun hemen her yerinde mermer kullanan Azeriler, ayrıca altın işlemeli mermerlere yoğun ilgi gösteriyor...

Raif Türk, mermer ocaklarının Çinliler'e geçmesine yönelik eleştirilere tepki gösterdi!

Raif Türk, serbest piyasa ekonomisini benimsemiş, Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmuş ve ilgili uluslararası sözleşmelere imza koyan Türkiye’nin yabancı yatırımdan rahatsız olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Türk mermerciler Milano Tasarım Haftası'na ünlü tasarımcılarla imza attı!

Türkiye'nin katma değerli ihracat hedefine bir destek de mermer sektöründen geldi. Türk mermerciler Milano Tasarım Haftası'na ünlü tasarımcılarla imza attı. İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Akbulak, "Hedefimiz katma değerli ihracatı artırmak" dedi...

Türkiye mermer sektöründe Çin'den sonra ikinci sırada yer alıyor!

Raif Türk tarafından AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin mermeri dünyayı süslüyor. Kalitesi, çeşitliliği ve işletmecilik yönüyle Türkiye, dünya mermer sektöründe Çin' den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Çin'in Türk mermer sektörüne olan ilgisi artıyor!

Fuarlara katılan Türk mermerciler sektörde Çin'e işbirliği ortağı olarak bakılması gerektiğini zira Çin'e satılan mermerlerin dünyanın değişik yerlerindeki inşaatlarda Çinliler tarafından kullanıldığına işaret etti...

Mermer'de 260 bin kişiye istihdam yaratıldı!

TÜMMER Başkanı Raif Türk, işletmecilikte İtalya'yı yakalayan Türk mermer sektörünün artık bin 500 fabrika ve 8 bin atölyede 260 bin kişiye istihdam yaratır hale geldiğini söyledi.

Las Vegas'a Türk ticaret merkezi kurulacak!

Las Vegas'a Türk mobilya, mermer, ev tekstili, halı ve seramik ürünlerin sergileneceği ticaret merkezi kurulacak...

raif türk mermer ocakları açıklaması Haberi

raif türk mermer ocakları açıklaması


Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği Başkanı Raif Türk, mermer ocaklarının Çinlilere geçmesi ile ilgili eleştirilere tepki göstererek, serbest piyasa ekonomisini benimsemiş, Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmuş ve ilgili uluslararası sözleşmelere imza koyan Türkiye’nin yabancı yatırımdan rahatsız olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.


Türk, burada yapılacak olanın hiçbir üretici ve ihracatçının hile-hülle yoluyla haksız rekabet yapmasını

ve ocak satın alan firmaların blok mermeri gerçek fiyatının altında kendi ülkesine satmasını engellemek olduğunu söyledi.


Yabancıların ocak açmasının vergi kaybına neden olmayacağını vurgulayan Türk, “Çünkü söz konusu firmalar da Türk şirketi statüsünde ve bizim tabi olduğumuz yasal mevzuata tabi. ÇED konusu da öyle. Bu konularda kaçak varsa, ek önlemler alınabilir. Bunun dışında bir yaptırım olamaz. Unutmayalım ki Çin, mermer ve maden sektörümüzün en büyük tüketicisi,...