28 / 04 / 2024

Ramazandan sonra Turizm sektörü

Ramazandan sonra Turizm sektörü

TUROB Başkanı Bayındır,7 Haziran'da milletvekili genel seçimi ve 12 Haziran'da okulların tatil olmasının hemen ardından ramazan ayının başlayacağını, bu nedenle tatil taleplerinin ağırlıklı olarak ramazan ayı sonrasına bırakıldığını söyledi.

Konutta gurbetçi hareketliliği!

Kovid-19 salgını sebebiyle eve kapanma süreçlerinden sonra turizm sezonunun da başlamasıyla yabancı özelinde satışlar canlılık kazandı. 

Aksa Turizm, otelleri ile Bodrum'a açılıyor!

Aksa Turizm İşletmeleri, Kayseri'deki Mirada Oteli’ni yeniden işletmeye aldıktan sonra farklı yatırımlar için kolları sıvadı. Mirada Otel ile kentte 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren Aksa Turizm, Bodrum'a açılıyor.

Ya Sonra Turizm Gıda İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ya Sonra Turizm Gıda İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Saba tarafından kuruldu.

Mehmet Nuri Ersoy’dan Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi ile ilgili olarak "Elde edilecek gelirin büyük kısmını Çeşme projesinin altyapısında sonra da Ege Bölgesi’nin altyapısında kullanacağız" diye konuştu.

Ege Turizm Merkezi projesi 'zemin artı iki katı' geçmeyecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme için ortaya koyduğu ‘Ege Turizm Merkezi’ projesi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den sonra Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da değerlendirmede bulundu.

Ömer Ünal kaçak binalar için turizm belgesi mi aldı?

İddialara göre Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı kaçak binalar için önce turizm belgesi aldı, daha sonra da imar barışından faydalanmak için 100 bin TL’ye yakın para yatırarak yasal hale soktu. 

Utopya Turizm İnşaat'tan esas sözleşme tadili açıklaması!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. esas sözleşme tadiline ilişkin tüm onayları tamamlandıktan sonra yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmasına karar verdi...

Münir Karaloğlu'ndan imar barışı uyarısı!

Antalya valisi Münir Karaloğlu, 'İmar Barışı' kapsamında şehirleşme alanında birçok sorunun çözüldüğünü, bundan sonra turizm kentinde çarpık kentleşmeye izin vermeyeceklerini kaydetti.

Selimiye Camisi'nin restorasyonu ramazandan sonra başlayacak!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, "Ramazan ayının sonrasında Selimiye Camisi'nde restorasyon uygulamasına başlayacağız. Bu konuda çok titiz çalışmalar gerçekleştirmekteyiz." diye açıklama yaptı. 

Ucuz yazlık satın almak isteyenler dikkat!

‘Hesaplı yazlık’ satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Uzmanlar, ramazandan sonra fiyatların yüzde 10 artacağını, sahil şeridinde satılık konut stokunun azalacağını söylüyor.

Derin Mermerci, Muğla'da organik otel açacak!

Doğa tutkunu olarak bilinen Derin Mermerci, modadan sonra turizm işine de giriş yapıyor. Sosyetik güzel, Muğla’nın Akyaka bölgesinde organik bir otel açmaya karar verdi. 

Bega Turizm'den Antalya Side'ye 4 yıldızlı otel!

Bega Turizm, Antalya Manavgat'ta Side Mahallesi'nde 4 yıldızlı otel inşa edecek. Otel 17 ay sonra hizmete açılacak..

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.

Ramazandan sonra Turizm sektörü Haberi

Ramazandan sonra Turizm sektörü

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, temmuz ayının ikinci yarısıyla eylül ayı sonuna kadar turizmde yoğun hareketlilik beklediklerini belirterek, "Yerli tatilciler bugünden bir planlama yapmazlarsa söz konusu dönemde yer bulma sorunu yaşayabilirler. O yüzden şimdiden rezervasyonlarını yaptırmalarında fayda var" dedi. 


Bayındır yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimi ve 12 Haziran'da okulların tatil olmasının hemen ardından ramazan ayının başlayacağını, bu nedenle tatil taleplerinin ağırlıklı olarak ramazan ayı sonrasına bırakıldığını söyledi. 


Turizmde ramazan ayına kadar göreceli bir talep artışı bulunduğuna değinen Bayındır, "Özellikle Ortadoğu bölgesinden talep gözlemliyoruz. Avrupa'dan ise pek bir değişiklik yok. Turizm açısından haziran ayında bir hareket olacak ama asıl hareketi ramazan ayı sonrasında bekliyoruz. Resort otelleri için de şehir otelleri için de aynı durum söz...