08 / 05 / 2024

Ramazanoğulları Ailesi Mehmet Emin Ağa Yalısı

Ramazanoğulları Ailesi Mehmet Emin Ağa Yalısı

Kanlıca Bahai Körfezi'nde 19'uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa'ya ait tarihi yalı, 1905 yılında büyük bir yangın geçirmiş ve tamamen kül olmuştu...

Mahmutoğulları Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mahmutoğulları Hafriyat İnşaat Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nuri Çetin tarafından kuruldu.

Mumcuoğulları Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mumcuoğulları Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Mumcuoğulları tarafından kuruldu.

Bozoğulları İnşaat Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozoğulları İnşaat Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akyıldız, Murat Akyıldız ve Yıldırım Akyıldız ortaklığında kuruldu.

Hasanoğulları Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hasanoğulları Hafriyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Burhan Bingöl ve Mehmet Bingöl ortaklığında kuruldu.

Çakıcıoğulları İnşaat'ın acı günü! Mehmet Çakıcı vefat etti!

Çakıcıoğulları İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kurucusu Mehmet Çakıcı hayatını kaybetti. 

Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz vefat etti!

İTÜ 1962 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Mimar Mehmet Doruk Pamir vefat etti! 

Mimar Mehmet Doruk Pamir hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Memişoğulları Tarım Ve Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Memişoğulları Tarım Ve Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Memiş tarafından kuruldu.

Koç ailesi yeni şirket kurdu!

Koç ailesi yeni bir şirket yatırımını hayata geçirdi. Rmk Kültür Faaliyetleri Anonim Şirketi Mustafa Rahmi Koç, Mehmet Ömer Koç ve Yıldırım Ali Koç ortaklığında kuruldu.

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Mehmetoğulları Otel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mehmetoğulları Otel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ergin Soytaş, Mehmet Emin Soytaş, Mehmet Soytaş ve Metin Soytaş ortaklığında kuruldu.

Menteşoğulları Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Menteşoğulları Emlak Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu’nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Menşet  tarafından kuruldu.

Zarisoğulları Yapı Malzemeleri Metal Elektrik Kimya Otomotiv Reklam Sanayi Tic.Ltd.Şirketi kuruldu!

Zarisoğulları Yapı Malzemeleri Metal Elektrik Kimya Otomotiv Reklam Sanayi Tic.Ltd.Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Hazer tarafından kuruldu.

Ramazanoğulları Ailesi Mehmet Emin Ağa Yalısı Haberi

Ramazanoğulları Ailesi Mehmet Emin Ağa Yalısı


Kanlıca Bahai Körfezi'nde 19'uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa'ya ait tarihi yalı, 1905 yılında büyük bir yangın geçirmiş ve tamamen kül olmuştu. Türkiye'de kül olan tarihi eserler çok fazla yeniden diriltilmez ama bu yalı yeniden yapılacak. İnşa edecek firma ise Keten inşaat. 


Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, Osmanlı arşivlerinden yalının eski fotoğraflarına ulaştıklarını ve hissedarı oldukları yalıyı hasılat paylaşımı ile yeniden inşa edeceklerini geçen hafta açıkladı. Keten İnşaat*ın inşaat ruhsatı almak için altı yıl uğraştığı yalı, 750 metrekare arazi üzerine inşa edilecek ve 3 milyon dolara mal olacak. Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinlerin alındığı yalının hafriyat çalışmaları başladı. Ferhat Keten bu bilgleri geçen hafta duyururken, ısrarlı sorulara rağmen yalının sahibini açıklamadı. Biz de merak edip araştırdık....