28 / 08 / 2024

Ramsar alanı haritası

Ramsar alanı haritası

Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ramsar alanı nedir? Nasıl tespit edilir?

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! En riski bölgeler neresi? 

Türkiye diri fay hattı haritası araştırılıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ülke genelinde sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. 2024 güncellenmiş diri fay hattı haritası ile fay hattı geçen deprem riskli iller ve ilçeler listesi.

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

İzmir'de yanan ormanlık alan imara açılmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir'de yanan ormanlık alanın imara açılmayacağını söyledi. Ormanİzmir adlı toplantıdaya katılanlar ile kentin geleceği ile ilgili yol haritası çıkarıldı. 

Türkiye'nin yeni deprem haritası görüşülüyor!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bugün Yüksek Kurulumuzda yeni hazırlanan Türkiye Deprem Haritamızı, ikincisi de bu deprem haritasını da esas alan Türkiye Deprem Yönetmeliğinin yenilenmiş halini görüşeceğiz" diye konuştu.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Artık vatandaşlıkta yol haritası belli oldu!

En az 1 milyon dolar tutarında taşınmaz alan yabancı uyruklu gerçek kişilerin Türk vatandaşlığına hak kazanmasıyla ilgili Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Artık vatandaşlıkta yol haritası belli oldu” dedi.

Bursa’nın stratejik gürültü haritası çıkarıldı!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasından elektromanyetik kirlilik ölçüm çalışmalarına kadar her alanda halkın refah seviyesini yükseltmeye yönelik çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın stratejik gürültü haritasını hazırladı

AKM için güncel yol haritası belirlenecek!

AKM alanı için düzenlenen akademik toplantılar ve öncesinde yapılan çalıştaylar kapsamında Çevre Bakanlığının alanla ilgili çalışmalarına altlık teşkil edecek güncel bir yol haritası oluşturulacak, kamuoyu ve akademisyenlerle paylaşılacak.

AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak!

Ankara ’ daki Atatürk Kültür Merkezi ( AKM) alanı için düzenlenen çalıştay ve akademik toplantılar tamamlandı. Bu kapsamda AKM’nin geleceği için yol haritası hazırlanacak.

Ankara AKM alanı için yol haritası belirleme çalışmaları devam ediyor!

Ankara’nın nefes alacak alanlarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi ( AKM ) alanına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yol haritası belirleme çalışmaları süratle devam ediyor.

Tarihi Yarımada'nın 1930 yılında çizilmiş kadastro haritası!

2 Kanunusani (Ocak) 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi yeni kadastro kanunun getirdiği değişiklilerden bahsetmiş. Gazetede yer alan haber de Tarihi Yarımada Fatih'in kadastroyu gösteren haritası da yer almaktadır.

Ramsar alanı nedir?

Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ramsar alanı nedir? Nasıl tespit edilir?

Yenikapı Dolgu Alanı 1,5 milyon kişiyi taşıyacak!

Başbakan Erdoğan, 23 Mart’ta İstanbul mitingini Yenikapı’da denizin doldurulmasıyla oluşturulan dev miting alanında yapacak. İstanbul’un tarihi yarımadasının haritasını değiştiren alan 1.5 milyon kişiyi taşıyacak...

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Türkiye'nin yalıtım haritasını açıklıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu sektör de yer alan son gelişmeleri, 2014 yılı beklentilerini ve de Türkiye’ nin ısı yalıtımı kalınlık haritasını açıklıyor...

Ramsar alanı haritası Haberi

Ramsar alanı haritası

Ramsar alanı nedir?

Ramsar alanı, 28 Aralık 1993 tarihli ve 3958 sayılı Kanunla uygun bulunan Ramsar Sözleşmesinin 2 nci maddesi gereğince, Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesine dahil edilen sulak alanlar olarak tanımlanıyor.


Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler, 19 Temmuz 2012 tarihinde 28358 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Ramsar alanı tespiti..

a) Korunan alanların statüsünün belirlenmesi ve değerlendirilebilmesi için zamana bağlı değişimleri ortaya koyan ekolojik süreçler tanımlanır.


b) Herhangi bir korunan alanın güncel durumu tespit edilmeden, o alanın korunan alan statüsü yeniden değerlendirilemez.


c) Korunan alanların güncel durumu; alanın biyolojik çeşitliliği, hidrolojisi, hidrojeolojisi başta olmak üzere her açıdan durumu en az ardışık dört mevsimi kapsayan ekolojik temelli bilimsel...