17 / 05 / 2024

Ramsar alanı mevzuatı

Ramsar alanı mevzuatı

Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ramsar alanı nedir? Nasıl tespit edilir?

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

İdris Güllüce: İmar mevzuatı 2016'dan önce revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatını yenilemek üzere çalışma başlattı. Komisyonda görev alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de Çalıştay’da imar sürecinde yaşanan aksaklıkları, çözüm yollarını ve Pendik’teki uygulamaları anlattı.

Kenan Şahin'den İmar Mevzuatı Çalıştayı’na destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar mevzuatını yenilemek üzere çalışma başlattı. Oluşturulan komisyonda görev alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de Çalıştay’da imar sürecinde yaşanan aksaklıkları ve Pendik’teki uygulamaları anlattı.

Rezerv yapı alanında kalmıştır ne demek?

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında arsa sahiplerinin karşısına çıkan rezerv yapı alanı nedir? Rezerv yapı alanında kalmıştır ne demek? İşte kentsel dönüşüm mevzuatında yer alan esaslar..

Ramsar alanı nedir?

Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ramsar alanı nedir? Nasıl tespit edilir?

Askeri alan ne demek?

Askeri alan ne demek?: Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik idari, eğitim, sağlık, lojman, orduevi gibi diğer sosyal tesislerin yer aldığı alanlar olarak tanımlanıyor. İşte askeri alan mevzuatı...

İmar mevzuatına aykırı yapı nedir?

İmar mevzuatına aykırı yapı nedir? İmar mevzuatına aykırı yapılar hakkında 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanunu hükümleri uygulanıyor. Peki imar mevzuatına aykırı yapı cezası nedir? İşte kanunda yer alan hükümler...

Eşya hukuku mevzuatı!

Eşya hukuku taşınmaz mülkiyeti hususu ile ilgili hükümler 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında Dördüncü Kitapta yer alıyor. İşte kanunda yer alan eşya hukuku mevzuatı hükümleri...

Ev satın alan memur lojmanı boşaltmak zorunda mıdır?

Memurların lojmanlardaki hak ve sorumlulukları Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki lojman mevzuatı hükümlerine göre ev satın alan memur lojmanı boşaltmak zorunda mıdır? İşte yanıtı...

İmar mevzuatı nedir?

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek yapılar İmar mevzuatı hükümlerine tabi tutuluyor. Peki İmar mevzuatı nedir?

Taşınmaz kira mevzuatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında taşınmaz kira mevzuatına ilişkin yasal düzenlemelere yer veriliyor. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde yer alan taşınmaz kira mevzuatı...

Türkiye Ramsar alanları!

Ramsar alanları, Ramsar sözleşmesiyle koruma altına alınan alanlara deniyor. Türkiye'de 13 tane Ramsar alanı bulunuyor. Göksu Deltası Özel Çevre Koruma Alanı, ramsar alanlarımız arasında bulunuyor. İşte diğer Türkiye Ramsar alanları listesi...

Ramsar Sözleşmesi metni!

Uluslararası Antlaşmalar arasında yer alan Özellikle Su Kuşları Yaşama Ortamı Olarak Uluslararası Ödeme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme (Ramsar Sözleşmesi) 17 Mayıs 1994 tarihinde 21937 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ramsar alanı mevzuatı Haberi

Ramsar alanı mevzuatı

Ramsar alanı nedir?

Ramsar alanı, 28 Aralık 1993 tarihli ve 3958 sayılı Kanunla uygun bulunan Ramsar Sözleşmesinin 2 nci maddesi gereğince, Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesine dahil edilen sulak alanlar olarak tanımlanıyor.


Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler, 19 Temmuz 2012 tarihinde 28358 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Ramsar alanı tespiti..

a) Korunan alanların statüsünün belirlenmesi ve değerlendirilebilmesi için zamana bağlı değişimleri ortaya koyan ekolojik süreçler tanımlanır.


b) Herhangi bir korunan alanın güncel durumu tespit edilmeden, o alanın korunan alan statüsü yeniden değerlendirilemez.


c) Korunan alanların güncel durumu; alanın biyolojik çeşitliliği, hidrolojisi, hidrojeolojisi başta olmak üzere her açıdan durumu en az ardışık dört mevsimi kapsayan ekolojik temelli bilimsel...