25 / 07 / 2024

Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir

Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir

Ramsar alanları, Ramsar Sözleşmesinin 2 nci maddesi gereğince, Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesine dahil edilen sulak alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir?

Airfryer ve robot süpürgelerde son dakika gelişmesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık bu şekilde olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, birim gümrük kıymeti 100 dolardan düşük olan airfryer ve robot süpürgeler dahil olacak şekilde bazı elektronik eşyalar yeniden gözetim listesine dahil edildi. İşte ayrıntılar...

ABD'den flaş İran hamlesi! Tam 8 şirket yaptırım listesine eklendi!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın petrol ve petrokimya ürünlerinin Güney ve Doğu Asya'ya satışına dahil olan 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.

Turizm tesislerindeki bağımsız bölümler tesis kapasitesine dahil edilebilecek!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz kiralamaları yapılandırma kapsamına dahil edildi!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan; belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamalarına yönelik teklif yapılandırma kapsamına dahil edildi. 

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

AB vergi kara listesine 4 ülke daha ekledi!

Avrupa Birliği (AB), vergi alanında işbirliği yapmayan ülkeleri içeren kara listesine Birleşik Krallık'a bağlı Cayman Adaları ile Palau, Panama ve Seyşeller'i ekleme kararı aldı.

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

İmar barışına arsalar dahil mi?

İmar mevzuata aykırı olan 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, imar barışına arsalar dahil mi?

Menzer Pehlivan, Mühendisliğin 10 Yeni Yüzü listesine seçildi!

Menzer Pehlivan, 17 Ağustos depreminden etkilenip inşaat mühendisi olmaya karar verdi ve doktora için ABD'ye gitti. ‘Mühendisliğin 10 Yeni Yüzü’ listesine girdi. Üç mühendisle birlikte hayatının anlatıldığı film Netflix’te...

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler!

GYODER, İNDER ve KONUTDER'in ortak başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası 15 Haziran'da sona erecek. İşte konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler..

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir Haberi

Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir

Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir?

Ramsar alanı, 3958 sayılı Kanunla uygun bulunan Ramsar Sözleşmesinin 2 nci maddesi gereğince, Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesine dahil edilen sulak alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ramsar alanı nasıl tespit edilir? Ramsar listesine dahil edilecek alanlar nasıl belirlenir?


Ramsar alanlarının tespit edilmesine ilişkin esaslar,  Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik'te açıklanıyor:


Sulak alanların tescil, onay ve ilanına ilişkin usul ve esaslar

MADDE 20 – (1) Sulak alanların tescil, onay ve ilanına ilişkin olarak aşağıda yer alan usul ve esaslara uyulur.


a) Ulusal ve uluslararası öneme sahip sulak alanların; sulak alan koruma bölgelerinin tespiti, 17/5/2005 tarihli ve 25818 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinin 17 nci maddesinde belirtildiği şekilde yapılır...