09 / 05 / 2024

Rant heyeti

Rant heyeti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak diin açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

Belediyelere rant heyeti geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 15 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

Rant heyetleri kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun değerlenen arazilerle ilgili olarak dün açıkladığı değer artışı ödemesinin detayları belli oldu. Buna göre imar planı değişen bir arazinin değer artışını 5 kişilik bir rant heyeti belirleyecek.

Rant vergisi için yeni öneri: Emsali kullanan parayı ödesin!

Kamunun imar atışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi. Sektör temsilcileri Maliye Bakanlığı’na ilettikleri önerilerinde ‘Tercihli uygulama olsun’ dedi.

Rant vergisi tercihli uygulama mı olacak?

KAMUNUN imar artışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi...

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri!

İnşaat sektörü son bir aydır rant vergisini konuşuyor. Sistemle ilgili belirsizlik sürerken, inşaatçılardan Maliye Bakanlığı’na rant vergisi için yeni öneri geldi: Emsali kullanan parayı ödesin

İdris Güllüce: Rant yoksa vergi yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara gibi büyükşehirleri yakından ilgilendiren rant vergisiyle ilgili “Oturduğunuz binada ilave bir rant talep etmiyorsanız kimse vergi mergi ödemeyecek kardeşim” sözleriyle yorumladı.

Rant vergisi seçim sonrasına kaldı!

AK Parti'nin son yapılan MKYK toplantısında seçime dönük konuların yanı sıra geçtiğimiz günlerde açıklanan 'Şeffaflık Paketi' de gündeme geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rant vergisinde değişiklik yapılıyor!

Hükümet, şeffaflık paketini tekrar masaya yatıracak ve kamuoyunda 'rant vergisi' olarak isimlendirilen düzenlemede bazı değişiklikler yapacak. Açıklanan pakette, imar planı değişiklikleri sonucu değer artışından belediyelerin pay alması hedefleniyordu.

Onur Öngün: İmar rantı yasası yüzyılın reformu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde üzerinde uzun süredir çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesi ile ilgili kanun tasarısını sonunda kamuoyuna açıkladı...

İdris Güllüce: Kimseye rant vergisi söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce gündemdeki bazı konularla ilgili açıklamalarda bulundu. HaberTürk Televizyonu’nda katıldığı canlı yayında Emirgan Korusu ve 16/9'a dair açıklamalar yapan Güllüce Rant vergisine de değindi...

Mithat Yenigün: Rant vergisi ile bir gecede zenginleşmeye biz de karşıyız!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, hazırladıkları "İnşaat Sektörü Bildirgesi"nden bir kaç cümleyle imar rant vergisi hakkında yorum yaptı..

KONUTDER'den Babacan'a rant vergisi mektubu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu rant vergisi 'yok' açıklaması yapsa da söz konusu ödeme yüküyle ilgili olarak KONUTDER Ali Babacan'da indirim içerikli bir mektup verecek. İşte ayrıntılar...

Rant vergisi kentsel dönüşüm alanlarında uygulanmamalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarındaki emsal artışına uygulanmaması gerektiğini söyledi...

KENTDER: Rant vergisi kentsel dönüşümdeki emsal artışına uygulanmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği ( KENTDER ) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, rant vergisinin kentsel dönüşüm alanlarında yer alan emsal artışına uygulanmaması gerektiğine de inandıklarını söyledi.

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

Rant heyeti Haberi

Rant heyeti

İlgili büyükşehir veya il belediyesinden 15 kişi, il emlak komisyoncuları oclası ve ticaret odasından 10'ar kişi yıllık olarak il bazında belirlenerek, bir heyet oluşturulacak, her değerleme ihtiyacında kura ile bu heyet içerisinden birer üye ilgili belediye meclisi önünde belirlenecek, değer tespiti, kura ile belirlenen belediyeden 2 üye, il emlak komisyoncuları odasından 1 üye, ticaret odasından 1 üye ve mal sahiplerinden bir üye olmak üzere 5 kişiden oluşan özel komisyon oluşturarak yaptırabilecek (İlçe belediyeleri de dikkate alınarak komisyon üyeleri belirlenecek). 


SİSTEM NASIL OLACAK 

En az 3 ekspertiz şirketine değerleme yaptırarak taşınmazın değişiklik öncesi ve sonrası değerini belirlenecek. Değer artış payı, taşınmazın plan değişikliğinden sonraki ilk satışından veya yapı ruhsatı aşamasından önce ödenecek. Ödeme ayni olarak yapılabileceği gibi (kat karşılığı gibi) peşin veya...