02 / 05 / 2024

rant vergisi ödeme

rant vergisi ödeme

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek. Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak

Rant vergisi neden ödenir?

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre rant vergisi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Peki, rant vergisi nedir? Rant vergisi neden ödenir? İşte rant vergisi 2014...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

2016'da taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

Emlak vergisi ödeme süresi 2017!

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahiplerinin zamanında ödemesi gerekiyor. Aksi halde vergi cezası uygulanıyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2017..

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödenen çevre temizlik vergisi her sene konut ve işyerleri için ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017..

Emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Kendi adınıza kayıtlı bir taşınmaz mülke sahipseniz her yıl düzenli olarak emlak vergisi vermeniz gerekiyor. Peki emlak vergisi ödeme işlemleri nasıl yapılır?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. İşte internetten emlak vergisi ödeme 2017 işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme tarihleri!

Vergilendirme dönemi yaklaşan emlak vergisini 2016 yılı ve öncesinde taşınmaz satın alan kimseler ödeyecek. İşte 2017 emlak vergisi ödeme tarihleri..

Emlak vergisi ödeme zamanı 2017!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi ödeme zamanı 13 gün sonra 1 Mart itibariyle başlıyor. Emlak vergisi 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant vergisi yeniden gündemde!

7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde büyük tartışma yaratan ve ardından rafa kaldırılan ‘rant vergisi’ yeniden gündeme geldi.Taslakta, imar değişiklikleri sonucu gayrimenkulün değer artışının yüzde 50 ila 100’ünün ‘rant vergisi’ olarak alınması önerildi.

Gelir vergisi ödeme yerleri!

Temmuz ayında ikinci taksitleri ödenen gayrimenkul gelir vergileri arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor. İşte gelir vergisi ödeme yerleri..

Emlak vergisi ödeme miktarları 2016!

2016 yılı emlak vergisi borçlarının ilk taksiti en son 31 Mayıs'ta ödenecek. Peki, emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi cezası ne kadar? İşte emlak vergisi ödeme miktarları 2016...

5 adımda emlak vergisi ödeme!

Tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ilk taksit döneminin sonu yaklaşıyor. Henüz ödeme yapmamış kimselerin önünde son 25 gün bulunuyor. İşte emlak vergisi ödeme işlemleri..

rant vergisi ödeme Haberi

rant vergisi ödeme


Değer artış payı uygulamasını getirecek imar kanunu taslağına yönelik tartışmalar sürerken, düzenlemenin kamuoyuna yansımayan yönleri de ortaya çıkmaya başladı. HABERTÜRK’ün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre imar değişikliklerinde arsasının değeri azalan vatandaşa, değer kaybı ödemesi yapılacak. Örneğin, arsasında bin metrekarelik yapılaşma hakkı olan vatandaşın bu hakkı 700 metrekareye düşerse, oluşacak 300 metrekarelik mağduriyet için belediyeler bu vatandaşa ya nakit olarak değer kaybı payı ödeyecek ya da muadili bir yerden arsa tahsisi yapacak.


Konutta yüzde 25 zam!


Rant vergisinde yeni gelişme


YÜZDE 100’Ü BULACAK


Değer artış payında yüzde 40-60 ve yüzde 80-100 gibi alt ve üst limitler gündeme gelirken, bu limitlerin neye göre uygulanacağı da ortaya çıktı. Bin metrekarelik yapılaşma alanı olan arsada imar planı değişikliği ile 2 bin metrekarelik yapılaşma alanına ulaşıldıysa,...