28 / 08 / 2024

Rant vergisinde belediyeler

Rant vergisinde belediyeler

Rant vergisi için imar mevzuatında yapılacak düzenlemelerin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, belediyeler, bireysel plan değişiklikleri kapsamında ne kadar oranda değer artış payı alacak.

1.397 belediyeden emlak vergisinde geri adım!

Belediyeler emlak vergisi değerlerinde artışa karşı vatandaşı koruma altına aldı. Bazı belediyelerin emlak vergisinde astronomik artışlar yaptığını dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2017'de belirlenen değerin yüzde 50 daha fazlası olamaz" dedi.

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant vergisi oranları yenilendi!

Hükümetin üç yıllık yol haritasına yazmadığı imar rantından vaz mı geçildi? Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hayır vazgeçmedik. Belediyeler Yasa Taslağında duruyor. Ancak oranları yeniledik. " dedi.

Rant vergisinde gelinen son nokta!

27 Ocak 2015 günü Ankara’da “İnşaat Sektörü Zirvesi” yapılmıştı. Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) öncülük ettiği ve sektörü temsil eden 5 ayrı sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantı çok önemli idi...

Başbakan Davutoğlu: Rant vergisinde yeni bir yükümlülük olmayacak!

Üzerinde çalışılan İmar Yasası çerçevesinde yapılacak düzenlemeler Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sahip olunan arazi, arsa veya evin değer kazanması durumunda alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Rant vergisinde değişiklik yapılıyor!

Hükümet, şeffaflık paketini tekrar masaya yatıracak ve kamuoyunda 'rant vergisi' olarak isimlendirilen düzenlemede bazı değişiklikler yapacak. Açıklanan pakette, imar planı değişiklikleri sonucu değer artışından belediyelerin pay alması hedefleniyordu.

İnşaatçılar vergi indirimi istiyor!

İnşaat sektörü temsilcileri, rant vergisinde bireysel başvurularda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında alınacak verginin düşürülmesini istiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki günkü meclis toplantısında inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar da yapmıştı.

İnşaatçılar vergi indirimi istiyor!

İnşaat sektörü temsilcileri, rant vergisinde bireysel başvurularda yüzde 80 ile yüzde 100 arasında alınacak verginin düşürülmesini istiyor...

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa mağduriyet olabilir!

Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.

Rant vergisinde oran yüzde kaçı bulacak?

Rant vergisi için imar mevzuatında yapılacak düzenlemelerin detayları belli olmaya başladı. Buna göre, belediyeler, bireysel plan değişiklikleri kapsamında ne kadar oranda değer artış payı alacak.

KONUTDER: Rant vergisi adil değil!

KONUTDER, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı gayrimenkul ve de rant vergisi ile ilgili, kamu ve belediyeler tarafından, yapılacak imar planlarındaki artışlardan bir rant vergisi alınmasının adil olmadığını açıkladı.

Rant vergisinde oranı talebin kimden geldiği belirleyecek!

14 Ocak 2015 ’ten sonra gerçekleştirilen imar planı değişikliğini belediyeler yaparsa yüzde 40-60, bireysel taleple yapılır ise yüzde 80-100 değer artışı payı ödenmesi gerekecek.

Rant vergisinde belediyeler Haberi

Rant vergisinde belediyeler

Belediyeler, genel plan değişikliğinde belediye meclisince yüzde 40 ila yüzde 60 arasında, bireysel plan değişikliklerinde ise yüzde 80 ila yüzde 100 arasında belirlenecek oranda değer artış payı alacak. 


Ekonomi yetkililerinden alman bilgiye göre, imar planı değişikliği, planın ana kararlarım bozacak nitelikte olmayacak. İmar değişikliği, planda öngörülmeyen yeni ihtiyaç ve kentin gelişimini sağlamaya yönelik olacak. Plan değişikliği, tarihi, kültürel dokuyu ve silueti koruyarak, sosyal donatı ve teknik altyapının imkan verdiği ölçüde yapılacak. Söz konusu değişiklik, bireysel taleplerin uygun görülmesi ve zorunluluk hallerinde yapılacak. 


NASIL HESAPLANACAK 

Değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek ve belediye meclisinin oylamasıyla kesinleşecek. Belediye bütçe komisyonu gerektiğinde değer artışım belediyeden 2 üye, emlak komisyoncuları odasından 1 üye, ticaret odasından 1 üye ve mal sahiplerinden bir üye olmak üzere 5...