06 / 05 / 2024

Başbakan Davutoğlu: Rant vergisinde yeni bir yükümlülük olmayacak!

Başbakan Davutoğlu: Rant vergisinde yeni bir yükümlülük olmayacak!

Üzerinde çalışılan İmar Yasası çerçevesinde yapılacak düzenlemeler Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, sahip olunan arazi, arsa veya evin değer kazanması durumunda alınmasının söz konusu olmadığını söyledi.




Üzerinde çalışılan İmar Yasası çerçevesinde yapılacak düzenlemeler Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaat imar yasası kapsamında "rant vergisi" olarak adlandırılan verginin, sahip olunan arazi, arsa veya evin değer kazanması durumunda alınmasının söz konusu olmadığını söyledi. 


Belediyelerin yaptığı düzenlemeler çerçevesinde olabilecek değer artışında da vergi alınmayacak. 

Bireysel başvuru olursa vergi olacak "Hiçbir şekilde vatandaşlarımıza herhangi bir vergi yükü söz konusu değildir" diye konuşan Ahmet Davutoğlu, "Sadece herhangi bir vatandaş bireysel bir imar değişimi talebinde bulunursa bireysel olarak o imar talebinin getirdiği ek değer kamunun yaptığı imar düzenlemesiyle ilgili olduğu için, onunla ilgili bir düzenleme gelecek" dedi. 


Davutoğlu şöyle konuştu: Burada bizim yaptığımız çalışma adaleti sağlamak ve belli bir düzensizliği ortadan kaldırmak içindir. Kesinlikle yeni bir vergi de, şerefiye artışından kaynaklanan yeni bir yükümlülük de söz konusu değildir. Bireysel taleplere yönelik olarak yaptığımız düzenlemedir. 



Türkiye Gazetesi



Geri Dön