28 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu: Yepyeni bir Van inşa edildi!

Başbakan Davutoğlu: Yepyeni bir Van inşa edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Başbakan Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.



Başbakan Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Davutoğlu, "Hatırlayacaksınız, Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi olarak işaret edilen Kocaeli'de, Gölcük'te, Gebze'de, Sakarya'da deprem oldu, devlet günlerce bu depreme ulaşamadı. Deprem alanında varlığını göstermemişti. Kalıcı konutlara geçiş yıllar almıştı" diye konuştu.


Birkaç gün önce Van'ı ziyaret ettiğini ve oradaki vatandaşlarla kucaklaştığını aktaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.


"Vakur ve vatanperver tutum bizim en büyük güç kaynağımız"


Hazreti Hüseyin'in takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ülkemiz hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, ister deprem gibi afetler isterse terör gibi fitne çabaları karşısında mili birliği, kardeşliği ve ülkemizin her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için hiç durmayacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu çerçevede son aylarda kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların yürüttüğü mücadeleyi mutlaka Türkiye'de son bir terörist kalana kadar süreceğimizi de bir kez daha iletmek istiyorum. Terör her ne suretle olursa olsun mutlaka yenilecektir. Şehit anne ve babalarımızın gösterdiği vakur ve vatanperver tutum bizim en büyük güç kaynağımızdır."


"Kıble Kayası nasıl eğilmezse başımız eğilmedi"


"Hak-İş'in temsil ettiği hak, adalet, erdem ve emek gibi değerler bizim siyasette takip ettiğimiz değerlerdir" diyen Davutoğlu, 1970'li yıllardan bugüne kadar çalışma hayatına ve endüstriyel ilişkilere yaptıkları katkıdan dolayı Hak-İş mensuplarını yürekten kutladı.


Emek ve sermayenin karşı karşıya getirildiği, çalışma hayatına çatışmanın egemen kılındığı söz konusu yıllardan bugüne Hak-İş'in büyük emek ve değer ürettiğini vurgulayan Davutoğlu, Hak-İş'in sadece bir sivil toplum örgütü olarak kalmadığını, adalet ve özgürlüklerden yana bir baskı grubu olarak siyaset başta olmak üzere birçok alanı etkilediğini belirtti.


Hak-İş'in eski genel başkanlarını saygıyla selamlayan Davutoğlu, Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan'a kendisini takdim ederken doğduğu yerle ilgili yaptığı betimlemeler dolayısıyla teşekkürlerini iletti.


Köyünün hemen karşısında bulunan Kıble Kayası'na bakarak büyüdüğünü anlatan Davutoğlu, "Bu Kıble Kayası nasıl eğilmezse bizim de başımız dünyanın hiçbir yerinde eğilmedi" dedi.


Bazı çevrelerin sendikal hayatı tekeline aldığı günlerde Hak-İş'in hak, adalet ve emek adına gür bir sesle, "Biz de buradayız" diyerek kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, o günden bugüne kadar Türkiye'nin sendikal hayatında önemli bir figür olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön