07 / 05 / 2024

RASAT uydusu

RASAT uydusu

TÜBİTAK Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT'ın uzaydaki ikinci yılı şerefine İstanbul haritasını yayınladı. Haritada yapımı devam eden 3'üncü köprünün bağlantı yolları ve ayakları net görünüyor...

Rasat Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rasat Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Kırmızı ve Yılmaz Çabuk ortaklığında kuruldu.

Rasat Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rasat Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Metin Kırmızı ve Yılmaz Çabuk ortaklığında kuruldu.

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Heyecan tavan yaptı! İkincisi uzaya çıktı

Plan S aracılığı ile nihayete eren Connecta T1.2 uydusu ilkinin ardından başarı ile fırlatıldı. SpaceX Falcon 9 Transporter 6 roketi ile uzaya fırlatılan uydu uzaydaki, seyrine başladı.

Harran asırlar sonra yeniden astronomiye hizmet edecek!

Dünyada "ilk gözlem yapılan" mekanlar arasında yer alan Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesinde yapım çalışmaları devam eden gözlemevinde hem rasat hem de akademik çalışmalar yapılabilecek.

3. Havalimanı'na Meteoroloji Kulesi yapılıyor!

Türkiye’de ilk kez bir havalimanına "Meteoroloji Kulesi" inşa ediliyor. 3. Havalimanına yapılacak olan kulenin, dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları, radar ve uydusu ile donatılacağı belirtildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü uzaydan görüntülendi!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım aşaması TÜBİTAK'ın RASAT uydusu tarafından adım adım görüntülendi. İşte Asya ve Avrupa kıtasını 3.kez birleştiren o köprünün uzaydan görüntüsü...

Göktürk-2'den Türkiye fotoğrafları!

Genelkurmay Başkanlığı, milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen yüksek çözünürlüklü ilk keşif-gözetleme uydusu Göktürk-2 uydusunca Edirne, Kırklareli, Samsun ve İstanbul'dan alınan görüntüleri paylaştı. İşte o fotoğraflar...

Türkiye'nin ilk uydu merkezi törenle açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı TUSAŞ bünyesindeki USET Merkezi'nde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.

Türkiye'nin ilk uydu merkezi bu ay açılıyor!

Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A burada yapılacak..

Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi bu ay açılacak!

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Aselsan TÜBİTAK ile anlaştı!

Aselsan ile TÜBİTAK arasında, " TÜRKSAT-6A Yerli Haberleşme Uydusu Geliştirilmesi ve Üretimi Projes i" ile ilgili 139 milyon 180 bin 936 lira tutarında bir sözleşme imzalandı.

Türkiye’nin yerli harita uygulaması kullanımda!

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT ’ ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı...

RASAT uydusu Haberi

RASAT uydusu


YENİ HAVALİMANI 

İstanbul'un Avrupa yakası Arnavutköy mevkiinde yapılması planlanan 22 milyar bedelli yeni havalimanı arazisi de uyduda görülüyor. 3'üncü köprü otoyolunun hemen kuzeyinde yer alan havalimanı tamamlandığında yılda 100 milyon yolcuya hizmet verecek kapasitede olacak. 


YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

 1275 metre uzunluğunda olacak bağlayacak 414 km. 3'üncü köprü, Türkiye'nin ikinci uzunluğundaki projenin büyük otoyol projesi olan Kuzey maliyeti kamulaştırma Marmara Otoyolu'nu da içinde bedeliyle birlikte 6 milyar barındırıyor. Köprü üzerinden doları buluyor. 2015'te Adapazarı'nı Tekirdağ'a tamamlanacak. 


MALTEPE SAHİLİ DOLGU ALANI

Anadolu yakasının en büyük etkinlik alanı olacak proje,1 milyajtâ 200 bin metrekarelik bTr alanı kapsıyor. 19 hektarı mevcut dolgu alanından oluşan alanın uzunluğu 3.5 km. Eni ise 400 m. 20 bin ağacın ve bitkinin yer alacağı projede, 2.865 araçlık bir otopark ile 76 da...