21 / 07 / 2024

Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi

Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi

Kimler geldi, kimler geçti; kiremit çatılı ahşap evlerden. Kadıköy Belediyesi'nin " Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi " kapsamında yenilediği tarihi evler, ilçenin dokusunu gelecek nesillere taşıyacak...

Nizameddin Aşa:Bankaların faiz kararı sektöre canlandırma getirecek

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa bankaların faiz indirimiyle ilgili değerlendirme yaptı. Aşa, "Bu karar sektöre canlandırma getirecek" dedi.  

Kadıköy Osmanağa Mahallesi imar planı askıda!

Kadıköy Osmanağa Mahallesi'ndeki bazı parseller ve kadastral boşluğa ilişkin imar planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı..

Kuzey Cadde açık artırma 2018!

Kuzey Cadde açık artırma 2018 detayları haberimizde yer alıyor. İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen ticari projede 50 cadde dükkanı açık artırma ile satışa çıkıyor. 

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi imar değişikliği askıda!

Çatalca İlçesi'ne bağlı Ferhatpaşa Mahallesi'neki bir parselin Trafo Merkezi Alanı olarak planlanmasına ilişkin imar planı askıya çıktı..

Trios Sanayi Blokları açık artırma ile bugün satışta!

İstanbul Avrupa Yakası İkitelli'de Pulsar İnşaat ile Kurumahmutoğlu İnşaat ortaklığında hayata geçirilen Trios Sanayi Blokları açık artırma yöntemi ile TURYAP aracılığıyla bugün satışa sunuldu. 

Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi'ndeki plan tadilatı askıda!

Zeytinburnu İlçesi'nin Nuripaşa Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı askıya çıktı..

Sarıyer Ayazağa Mahallesi imar planı askıda!

Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Trios 2023 açık artırma ihalesi ne zaman?

Pulsar İnşaat imzasını taşıyan Trios 2023 projesi İstanbul Avrupa Yakası İkitelli'de hayata geçiriliyor. Peki Trios 2023 açık artırma ihalesi ne zaman yapılacak?

Emlak Konut'tan 522.7 milyonluk açık artırma!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesinde bulunan 54 adet gayrimenkulü KDV dahil 522 milyon 705 bin TL'den satışa çıkardı. açık artırma ihalesi 26 Nisan'da yapılacak...

Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi imar planı askıda!

Avcılar İlçesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Trios Sanayi Blokları açık artırma ile satışta!

İstanbul Avrupa Yakası İkitelli'de Pulsar İnşaat ile Kurumahmutoğlu İnşaat ortaklığı ile inşa edilen Trıos Sanayi Blokları açık artırma yöntemi ile TURYAP aracılığıyla satışa çıkarılıyor.

Gayrimenkul sektörüne açık artırma sistemi geliyor!

İngiliz girişimci Tyla Angelis, İngiltere’deki “gayrimenkul sektöründe açık artırma” sistemini İstihale ile Türkiye’ye getirdi. Şirket 10 Mayıs'tan sonra gerçekleştireceği açık artırmada Ağaoğlu'nun bazı projeleri ve Innovia projesi yüzde 30 indirimli satacak.

Fatih İskenderpaşa Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi sınırlarınde yer alan İskenderpaşa Mahallesi, 1056 ada, 1, 2, 3 ve 9 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi Haberi

Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi


Kimler geldi, kimler geçti; kiremit çatılı ahşap evlerden... Kadıköy'ün geçmişinden bugüne izler taşıyan yüz yıllık tarihi evler, kentsel dönüşüm ve değişim sürecinde yenileniyor, Kadıköy Belediyesi'nin "Rasimpaşa Mahallesi Canlandırma Projesi" kapsamında yenilediği tarihi evler, ilçenin dokusunu gelecek nesillere taşıyacak. Tahta merpenleri ve sürgülü pencereleri ile ahşap evlerin bir kısmı şantiyeye dönüştü. 



EŞREFOĞLU SOKAK, TARİH MERAKLILARINI ÇEKECEK 


Rasimpaşa'nın yüzlerce yıllık geçmişine tanıklık eden ve tarihi birçok haritada da belirtilen Eşrefoğlu Sokak, ahşap yapıların yoğunlukla yer aldığı bir köşe olarak dikkat çekiyor. Kadıköy Belediyesi taralından restorasyonu başlatılan binanın, önümüzdeki süreçte pansiyon konseptinde konaklama amaçlı kullanılabileceği öngörülüyor. 


ESKİ VE YENİ YAPILAR KOMŞU OLACAK 


Tarihi ahşap evler çoğu zaman yangın, deprem ya da hava koşulları nedeniyle zarar görüyor, kullanılamaz hale geliyordu, Kadıköy Belediyesi tarafından başlatılan Canlandırma Projesi kapsamında,...