02 / 05 / 2024

raylı sistemle şehire bağlama

raylı sistemle şehire bağlama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonunun önemli olduğunu ifade etti. Arslan, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İstanbul Yeni Havalimanı'nın şehir merkezlerine bağlanması için çalışmalar başlatıldı'' dedi.

29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı sistemle yapılan toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Her yıl minimum 50 kilometre raylı sistem yapacağız!

"Baba, evine yarım saat önce gidecek. Nasıl? Yapacağımız raylı sistemle. 518 kilometreye çıkaracağız raylı sistemin uzunluğunu. Bu, şu demektir; 233 kilometre var, bunun üzerine her yıl minimum 50 kilometre raylı sistem yapacağız

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "İnşallah Trabzon'u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek Trabzon'u da hızlı tren ağına ekleyeceğiz" dedi.

Lyrboton Kome antik kentine Raylı sistemle ulaşılabilecek!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada 3. Etap Raylı Sistem Projesi tamamlandığında havaalanına inen turistin, raylı sisteme binip antik kenti ziyaret edebileceğini söyledi.

İzmir'de emlak fiyatları raylı sistemle uçtu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2017'de hizmete sunulan Karşıyaka tramvay hattı ve 16 Şubat 2018'de devreye alınan Konak tramvay hattı gayrimenkul fiyatlarını uçurdu.

Havaalanları raylı sistemle şehir merkezlerine bağlanıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonunun önemli olduğunu ifade etti. Arslan, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İstanbul Yeni Havalimanı'nın şehir merkezlerine bağlanması için çalışmalar başlatıldı'' dedi.

Çamlıca Camisi'ne metro geliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi'ne ulaşım raylı sistemle sağlanacak. İBB Meclisi'nde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Fuar İzmir Monoray Projesi'nde ÇED süreci başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar İzmir'e raylı sistemle ulaşımı sağlayacak monoray projesinin Proje Tanıtım Dosyası İzmir Valiliği tarafından uygun bulunarak Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'ne göre değerlendirme yapılacak ÇED süreci başladı.

Konya'da raylı sistemin geleceği parlak!

Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği (TÜRSİD) İşletme Komisyonu’nun 9. toplantısı Konya’nın ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda şehir içi raylı sistemlerde kazalar ve raylı sistemle ilgili yönetmelikler ele alındı.

Şanlıurfa'nın ulaşım sorunu raylı sistemle çözülecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezindeki ulaşım sorununu tamamen çözüme kavuşturmakta kararlı olduklarını söyledi.

Zeynel Bey Türbesi raylı sistemle taşınacak!

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin sular altında kalmaması için özel bir çözüm gündemde. Bakan Eroğlu, ilk defa uygulanacak bir raylı sistem ile türbenin kenara çekileceğini söyledi.

raylı sistemle şehire bağlama Haberi

raylı sistemle şehire bağlama

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İstanbul Yeni Havalimanı'nın raylı sistemle şehir merkezlerine bağlanması için çalışmalar başlatıldı. Esenboğa Havalimanı'nın da şehir merkezine raylı sistemle bağlanması için bu yılın ilk yarısında ihale yapılacak." dedi.


Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonunun önemli olduğunu ifade ederek, hiçbirinin diğerinden bağımsız olmadığını söyledi.


Ulaşım açısından ana koridorları birbirine bağladıklarını anlatan Arslan, "Yatırımcı da herhangi bir yere yatırım yaptığı zaman, 'ulaştırma türleri birbirine entegre mi, erişim kolay mı, yatırım yaptığımda oraya kolay gidebilir miyim, ürettiğim ürünü, başka pazarlara gönderebilir miyim?' diye bakıyor. Bu nedenle ulaştırma türlerinin birbiriyle entegrasyonu çok önemli. Bu pencereden bakarak, projeleri yapmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Esenboğa,...