28 / 04 / 2024

red halinde sorumluluk

red halinde sorumluluk

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Keller Williams Danışmanları'ndan sosyal sorumluluk seferberliği!

Dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, her yıl olduğu gibi bu yıl da “RED Day”; “Topluma Katkı Günü”nde yaşadıkları bölgelere katkıda bulunmak adına sosyal sorumluluk faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı.

Mirası red beyanı nasıl yapılır?

Yasal ve atanmış mirasçılar, kalan mirasın borca batık olması halinde mirası reddedebiliyor. Mirasın reddi için belirli bir süre içerisinde red beyanının yapılmış olması gerekiyor. Peki, mirası red beyanı nasıl yapılır?

Mirasın reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Peki, miras reddedilirse ne olur? Mirasın reddi halinde sorumluluk devam eder mi?

Akiş GYO sorumluluk davası 24 Aralık'ta görülecek!

Akiş GYO sorumluluk davası ile ilgili celse arasında talep halinde bilirkişi incelemesine karar verilmesine, bir sonraki duruşmanın 24.12.2015 tarihinde saat 14:20'ye bırakılmasına karar verildi.

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Bir mesken kiraladığınızı ancak kiralanan evde birtakım kusurların olduğunu farz edelim. Bu durumda bu kusurların zararını kim tarafından karşılanır? Kiralananın ayıplı olması halinde sorumluluk kimdedir?

Miras reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendiklerinde başlıyor. Peki, miras reddi halinde sorumluluk nedir?

Mirası red süresi ne zaman başlar?

Bir kimsenin vefatı halinde kalan miras, yasal mirasçılar tarafından reddedilebiliyor. Peki, miras ne zaman ve nasıl reddedilir? Mirası red süresi ne zaman başlar? İşte miras hukuku esasları...

Gersan Elektrik sorumluluk beyanını yayınladı!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Gersan Elektrik sorumluluk beyanını yayınladı. İşte Gersan Elektrik sorumluluk beyanı...

Aksel Enerji sorumluluk beyanını yayınladı!

Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksel Enerji sorumluluk beyanını yayınladı. İşte Aksel Enerji sorumluluk beyanı...

Akiş GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. sorumluluk beyanını yayınladı.

Çimentaş İzmir Çimento sorumluluk beyanını yayınladı!

Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çimentaş İzmir Çimento sorumluluk beyanını yayınladı. İşte Çimentaş İzmir Çimento sorumluluk beyanı...

red halinde sorumluluk Haberi

red halinde sorumluluk

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılır.


Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekir.


Sulh hâkimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit eder.


Süresi içinde yapılmış olan ret beyanı, mirasın açıldığı yerin sulh mahkemesince özel kütüğüne yazılır ve reddeden mirasçı isterse kendisine reddi gösteren bir belge verilir.


Tutanağın ve kütüğün nasıl tutulacağı tüzükle düzenlenir.


Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlar.


Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları...