02 / 05 / 2024

Refik Yılmaz gemlik hasarlı bina

Refik Yılmaz gemlik hasarlı bina

BURSA'nın birinci dereceden deprem bölgesinde yer alan Gemlik'in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki binaların yüzde 90'ının riskli olduğunu söyledi. Yılmaz, ilçeyi yüksek bölgeye taşımak için çalıştıklarını belirtti...

Bursa Gemlik'teki toplu konut projesine ödül!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesi Toplu Konut Projesi ile yılın mahallî yöneticisi ödülüne sahip oldu.

Gemlik'in toplu konut projesinin ilk etabı tamamlandı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından devletten yalnızca arsa tahsisi alarak kendi öz kaynaklarıyla başlattığı Toplu Konut Projesinin ilk etabı tamamladı. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, projede gelinen son durumu anlattı.

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçede kamulaştırılan binalar yıkılıyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gemlik'te 1.400 daireye 17 bin talep geldi!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında bin 400 konuta 17 bin talep geldiğini açıkladı ve "Türkiye’de ilk defa deprem olmadan önce devletimiz önlem almış oluyor" dedi.

Gemlik taşınmayacak, yerinde dönüşecek!

Deprem tehlikesi sebebiyle taşınacağı açıklanan Gemlik ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz Gemlik'in taşınmayacağını yerinde dönüşeceğini söyledi.

Refik Yılmaz: Gemlik taşınmıyor, dönüşüyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'in yıkılacağına dair ortaya atılan iddialara sert tepki göstererek, "Gemlik'i yıkmıyoruz, yerinde dönüşümü alan bazlı değil bina bazlı olarak gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Yeni Gemlik'te binalar beş katlı olacak!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeni yapılacak Gemlik için üzerinde çalıştıkları projeyi anlattı. İlk kazmanın Haziran ayında vurulacağı Gemlik'te binalar beş katlı olacak. 

Gemlik'te 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtaracağız!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'te riskli bölgelerdekilerin nakline ilişkin düzenleme hakkında açıklama yaptı, Yılmaz, "Yaklaşık 50 bin vatandaşımızı deprem riskinden kurtarmış olacağız." dedi.

Gemlik'te kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçeye nefes aldırdığını dile getirdi...

Refik Yılmaz: Bursa'yı emlakçılar planlamış!

Bursa Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bölgedeki yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar" diye konuştu.

Gemport Gemlik Anadolu Lisesi'ne spor salonu müjdesi!

Çanakkale'de yapımı devam eden Gemport Gemlik Anadolu Lisesi incelendi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, okula kapalı spor salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Gemlik'te 50 bin kişi riskli binalarda yaşıyor!

GEMPORT'taki hisse satışıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz acı ve çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi: “Gemlik’te 50 bin vatandaşımız 'Tabutluk' tabir edilen binalarda yaşıyor.”

Gemlik’in yeni imar dosyası Bakan Eroğlu'na iletildi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Yalova programına katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in makilik bölümünde bulunan ve orman vasfı taşımayan alanların toplu konut alanı yapılmasına yönelik dosyayı bakana sundu.

Refik Yılmaz gemlik hasarlı bina Haberi

Refik Yılmaz gemlik hasarlı bina

Gemlik'in AK Partili Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Fakat yerleşim için düşündüğümüz bin hektarlık alan, zeytinlik alan olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. İlçede o kadar sıkışmış durumdayız ki, ölülerimize mezar yeri yok. Diriye konut yapacak yer yok. Hastalarımız için hastane yapacağımız yerde zeytin ağacı var, hastane yapamıyoruz" dedi. 


Gemlik'te kentsel dönüşümün Şart olduğunu vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 3 yıl önce altyapı çalışmaları yaparken, bina zeminlerinin riskli olduğunu fark ettiklerini ve ilçeyi zeytinlik alanların bulunduğu yüksek kesimlere taşınması ile ilgili bir çalışma başlattıklarım söyledi. 


İLÇEDE SIKIŞTIK 

Zeytin Koruma Kanunu nedeniyle yaptıkları planlara zeytin alanlarım izleyemediklerini ifade eden Yılmaz, "İlçede o kadar sıkışmış durumdayız ki ölülerimize mezar yeri yok. Mezarlığımız bitti, gömü yapamıyoruz. Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne, 'zeytin ağaçlarının olduğu bir bölgeye,...