02 / 05 / 2024

Reha Arar kktc yatırım

Reha Arar kktc yatırım

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Arar, Kıbrıs'a dair bir turizm politikası olmadığını söyledi. Arar, "THY seferleri artmalı. Tanıtıma ağırlık verilmeli. KKTC'ye cesur girişimciler gelmeli" dedi

Süreyya Üzmez'in İstanbul'daki Trilye restoranı 2016'da açılacak!

Milliyet Cadde yazarlarından Reha Arar ve Süreyya Üzmez, yeme-içme üzerine bir sohbet gerçekleştirdi. Üzmez, İstanbul'da açacağı 'Trilye' adlı yeni restoranından bahsetti.

KKTC Su Temini projesi 29 Ekim’de açılacak!

Türkiye’den KKTC’ye yılda 75 milyon metreküp su verecek olan KKTC Su Temin Projesi'nde son boru hatları eklendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeyi 29 Ekim’de hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

KKTC'deki Asrın projesinde sona gelindi!

Asrın projesi olarak adlandırılan KKTC Su Temin Projesi'nde deniz ve karadaki altyapı çalışmaları son aşamaya geldi.

KKTC su temin projesinde sona yaklaşıldı!

Mersin'deki Alaköprü Barajında tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, KKTC Su Temin Projesinde sona gelindi. Projede son parça da eklendi ve son parçanın eklenmesinin ardından 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

KKTC Su Temin Projesi'nde sona gelindi!

Mersin’den KKTC’ye tatlı su ulaştıracak "KKTC Su Temin Projesi" son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos’ta tamamlanacak. Proje çerçevesinde, 66,5 kilometrelik deniz geçiş isale hattına son parça da eklendi.

KKTC Su Temin Projesi yarın tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak “KKTC Su Temin Projesi” kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle yarın tamamlanacak.

KKTC Su Temin Projesi 7 Ağustos'ta tamamlanacak!

Mersin’deki Alaköprü Barajı’nda tutulan suyu KKTC ulaştıracak, ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen ‘KKTC Su Temin Projesi’ kapsamında 66.5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos’ta tamamlanacak.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor!

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürülmesini amaçlayan proje kapsamında inşa edilen Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor.

KKTC Su Temin Projesi 7 Ağustos'ta tamamlanacak!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında 66,5 kilometrelik Deniz Geçiş İsale Hattı, son parçanın eklenmesiyle 7 Ağustos'ta tamamlanacak.

Türkiye'den KKTC'ye su temin projesinde sona gelindi!

Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu ( YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nde sona gelindiğini belirterek, KKTC'deki su sorununun artık tarih olacağını söyledi.

Coca Cola KKTC'de fabrika kurdu!

İçecek devi Coca-Cola, KKTC’de yatırıma yeşil ışık yaktı. Yaklaşık 10 milyon TL yatırımla kurulan fabrikanın, gelecek aydan itibaren üretime başlaması planlanıyor.

KKTC’de ipotek işlemlerine FU güvencesi!

Türkiye'de gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve işlem sayısı bakımından lideri FU Gayrimenkul, rotasını KKTC'ye çevirdi.

Rum kesimi’nde KKTC turizmi alarmı!

2014 yılında KKTC’ye 1 milyon 50 bin turist gelirken, Rum Kesimi’ni de yaklaşık 2 milyon 400 bin turist ziyaret etti. Rum Otelciler Birliği'nin raporu endişelendirdi.

Reha Arar kktc yatırım Haberi

Reha Arar kktc yatırım

Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Turizm Yatırımcılar Derneği (TYD) Kuzey Kıbrıs temsilcisi Reha Arar, Kıbrıs'a gelen ziyaretçi sayısının bir yılda ikiye katlanabileceğini söyledi. Arar, "Bunun için THY'nin seferlerini artırması ve tanıtıma ağırlık verilmesi gerekiyor" dedi. Yatak kapasitesinin de yeterli olmadığını vurgulayan Arar, yatırımcıları Kıbrıs'a davet etti. 


 2014 nasıl geçti? 

2013'te Kuzey Kıbrıs'ı 1.1 milyon kişi ziyaret etmişti. 2014'ün ilk 11 ayında bu oran 1 milyon 265 bin oldu. Yıl sonunda 1.3 milyonu geçer. Ama ana vatanda 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefi varken KKTC'ye gelen sayı çok düşük. Bunun artması gerekiyor. Ulaşım sorunu çözülmeli. Gönlümüz THY'nin Kuzey Kıbrıs uçuşlarını artırmasından yana. O zaman Kıbrıs turizmi patlar. Reel sektör kalkınır. Böylece Türkiye'nin Kıbrıs'a sağladığı destek azalır. 


 Bu patlama için THY seferleri...