20 / 05 / 2024

Rehabilitasyon projesi

Rehabilitasyon projesi

Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliği kapsamında sınırlarına yer verilen rehabilitasyon projesi nedir? Rehabilitasyon projesi nasıl yapılıyor? İşte yönetmelik kapsamında yer alan yasal hükümler...

İzmir Körfezi'nin kumu, tarım ve inşaatta kullanılacak!

Rehabilitasyon projesiyle dipten çıkarılacak malzemeler çöpe gitmek yerine farklı sektörler için kazanç olacak. Deniz dibinden çıkarılacak olan dip kili inşaattan, kentsel dönüşümden kıyı dönüşümüne kadar pek çok alanda kullanılacağı belirtildi.

Validebağ Korusu ihalesine mahkemeden iptal kararı!

Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Validebağ Korusu rehabilitasyon projesi İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

İzmir Körfezi'nde ekolojik dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği dünyanın en büyük ekolojik geri dönüşüm projesi İzmir Körfezi’nde başlıyor. ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ tamamlandığında körfezde 80 yıl öncesine dönülecek ve denize girmek de mümkün olacak.

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

İzmir'de 2 dev proje, 2 dev adım!

Büyükşehir ile TCDD'nin yaşama geçireceği 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi' için son pürüz de giderildi. Projeye onayın gelmesinin ardından süreç resmen başladı.

Büyük İzmir Körfez projesi başlıyor!

İZMİR Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak, üç yıldır onay bekleyen ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Rapor 10 gün askıda kalacak, görüş ve itirazlar alınacak.

İzmir Körfezi'nin ÇED raporunda sona doğru!

"İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi"nin hayata geçirilmesi için gereken ÇED raporunun, İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısında kabul edildiği bildirildi.

Burdur'a Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi geliyor!

Burdur’da uzun bir süredir gündemde olan yeni Huzurevi projesi hayata geçiyor… Burdur’a kazandırılacak olan 100 kişilik Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi, yatay mimari anlayışı ile inşa edilecek.

İZSU’dan ÇED raporu açıklaması!

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD Genel Müdürlüğü’nün birlikte yürüteceği “İzmir Körfezi ve İzmir Limanı Rehabilitasyon Projesi”ne ilişkin hazırlanan ÇED raporuna ilişkin bir açıklama yaptı...

Cendere Rehabilitasyon Yol Kavşak Projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kağıthane ilçesine bağlı Cendere Yolu Rehabilitasyon Yol Kavşak Uygulama Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plaın tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Erdemli su temin sistemi rehabilitasyon projesi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile başlatılan “ Erdemli Su Temin Sisteminin Rehabilitasyonu ve Deniz Deşarjı Yapım İşi ” başlangıç toplantısı düzenlenecek.

Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 150 bin fidan dikildi!

ORMAN Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Muş'un köylerinde erozyonu önlemek için 250 hektar alanda sürdürülen çalışmada 150 bin fidan dikimine başlandı...

Rehabilitasyon projesi Haberi

Rehabilitasyon projesi

Rehabilitasyon projesi nedir?

Madencilik faaliyetleri yapılan sahanın rehabilitesi amacı ile hazırlanacak proje rehabilitasyon projesi olarak tanımlanıyor.


Rehabilite ise, izinli sahada, izin süresi başlangıcından sona ermesine kadar geçen sürede; çevre emniyetinin sağlanarak, rehabilitasyon projesine uygun olarak ıslah edilmesi, doğaya kazandırılması ve orman ekosisteminin tesisi amacıyla ağaçlandırma ve silvikültür teknikleri kullanılarak çevreye uyumlu hale getirilmesi işlemleri olarak karşımıza çıkıyor.


Rehabilitasyon projesi ve rehabilite işlemi ile ilgili yasal hükümler, Orman Kanununun 16 ncı Maddesinin Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Rehabilitasyon projesi :

MADDE 16 – (1) Maden işletme, maden tesis ve altyapı tesis izinlerinde Ek-1’de yer alan rehabilitasyon projesi düzenlenir.

            

(2) Rehabilitasyon projeleri; madencilik faaliyeti sonucunda oluşabilecek topoğrafik yapının madenin işletme projesine göre belirlenmesi sonrasında, rehabilite ile oluşturulabilecek yeni topoğrafyanın belirlenmesi, toprak ıslahı...