06 / 05 / 2024

rekaber kurumu

rekaber kurumu

Rekabet Kurumunda soruşturmaları daha çok şikayet üzerinden başlatmaya özen gösterdiklerini söyleyen Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, 5 zincir market ve 14 tedarikçi için açılan ikinci soruşturmada 3 teşebbüsün uzlaşma talebinde bulunduğunu dile getirdi.

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Basın İlan Kurumu'ndan Tatil Köyü tesisleri açıklaması!

Basın İlan Kurumu (BİK) 1968'de faaliyete geçen Basın İlan Kurumu Tatil Köyü tesisleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Niğde'de inşaatı devam eden kamu kurumu binaları mecliste!

Niğde'de inşaatı devam eden kamu kurumu binalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türk Hava Kurumu 5 ildeki 12 gayrimenkulü satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından 5 ildeki mesken, kargir dükkan, turizm tesisi, iş hanı ve kargir apartman ihale ile satışa sunuluyor..

Adana Türk Hava Kurumu Binası yıkılıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan Türk Hava Kurumu (THK) binasını yıkıyor.

Türk Hava Kurumu Osmaniye'de kat karşılığı inşaat yaptırıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Osmaniye Merkez İlçesi'ndeki arsası üzerinde kat karşılığı inşaat yaptırıyor..

Katar Hayır Kurumu 50 konutu teslim etti!

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity) tarafından Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa edilen 50 konut sahiplerine teslim edildi. 

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde hayata geçireceği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı.

Türk Hava Kurumu'ndan Afyonkarahisar'da satılık 5 gayrimenkul!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Afyonkarahisar'daki 5 gayrimenkulünü satışa sunuyor. İhale 20-21 Aralık'ta yapılacak..

Türk Hava Kurumu 7 ildeki 7 gayrimenkulünü satıyor!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı 7 ildeki 7 gayrimenkulünü satışa sunuyor. Gayrimenkuller için ihaleler 18 Aralık'ta yapılacak..

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına ait 6 sorun TBMM'de!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların yetersizliği sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sungurlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatı sürüyor!

Çorum’un Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Çiftlik Köyünde yapımına başlanılan bin 200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu için devam eden inşaat çalışmalarını inceledi.

Basın İlan Kurumu Yenibosna’ya taşınıyor!

Cevizlibağ'a kiracı olarak taşınan Basın İlan Kurumu, Yenibosna'da kendine genel müdürlük binasına taşınacak.

rekaber kurumu Haberi

rekaber kurumu

Resen başlatılan soruşturma sayısının az olduğunu ifade eden Küle, şikayetlerin önce süzgeçten geçtiğini, sonra da Kurula geldiğini bildirdi.

Kurulun ön araştırma yapılmasına karar vermesinin akabinde resmi sürecin başladığını dile getiren Küle, süreci şu sözlerle anlattı:

"İlk önce ön araştırma başlatıyoruz. Kurul kararıyla tabi yerinde inceleme yetkimiz var. Bu aşamada özel hayata kesinlikle ve kesinlikle girmiyoruz. Yüksek teknoloji ekipman desteği ile inceleme yapan uzmanlarımız bu konuda eğitimli ve bilinçli. Sadece inceleme konusu madde araştırılıyor, özel hayatla ilgili hiçbir şey incelenmiyor. "
Küle, teknolojiye ciddi yatırım yaptıklarını ve çok gelişmiş teknolojik ekipmanları sayesinde her türlü iletişim platformuna erişebildiklerini ifade etti.

"BİZ FİYAT DENETİMİ YAPMIYORUZ"

Küle, özellikle perakende ve market soruşturmalarında kamuoyunda "Rekabet Kurulu fiyat denetimi yapıyor" algısının ortaya çıktığının altını çizerek, "Biz fiyat denetimi yapmıyoruz....