07 / 05 / 2024

repo işlemleri kapsamı

repo işlemleri kapsamı

Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo işlemleri ile ilgili esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına dahil edilirken, yatırım fonu tanımına da “inançlı mülkiyet esasına göre SPK tarafından belirlenen varlık ve haklardan oluşan portföy” ifadeleri dahil edildi.

Rize'de kamulaştırma işlemleri meclis gündeminde!

Rize ilinde Pazar caddesi bağlantı yolu projesi kapsamında yapılan kamulaştırma işlemleri meclis gündemine taşındı. Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul sertifikaları repo ve ters repo işlemlerine konu olabilecek!

Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo işlemleri ile ilgili esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına dahil edilirken, yatırım fonu tanımına da “inançlı mülkiyet esasına göre SPK tarafından belirlenen varlık ve haklardan oluşan portföy” ifadeleri dahil edildi.

SPK'den aracı kurumlarca yapılacak repo ve ters repo işlemleri tebliğinde değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK), Aracı Kurumlar Tarafından Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İdealist GYO'nun pay devri işlemleri tamam!

İdealist GYO tarafından ortaklar arasında pay devri işlemleri tamamlandı. Ortaklar Mustafa Ekşi, Eyüp Ekşi ve Mehmet Akif Ekşi tarafından şirketin diğer ortakları için pay alım teklifi yapılması kapsamında SPK'ya başvuru yapılacak.

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri!

TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap 913 Konut kapsamında sözleşme işlemleri yapılıyor.

Tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak!

Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinin tespit edilmesi ve bunların tapu siciline tescil edilmesine ilişkin mutabakat kapsamında, tapu işlemleri sırasında 16 ilde daha sorgulama yapılmayacak.

TOKİ Trabzon Tabakhane Yenicuma sözleşme işlemleri!

TOKİ tarafından Trabzon Tabakhane Yenicuma Projesi kapsamında yer alan konutlar için yedek hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemleri bugün gerçekleşiyor..

Kayseri Bünyan-Büyüktuzhisar başvuru işlemleri başladı!

Kayseri-Bünyan-Büyüktuzhisar Tarımköy Projesi kapsamında, İdare stoğunda bulunan 4 adet konut için başvuru işlemleri bugün başladı..

TOKİ Ağrı Fırat 2. Etap başvuru işlemleri!

TOKİ Ağrı Fırat 2. Etap başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Daire tiplerinin 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede ödemeler kapsamında 180 aya varan vade sağlanıyor.

Çanakkale Ayvacık TOKİ başvuru işlemleri!

Ödeme planı kapsamında 240 aya varan imkanı sağlanan projede başvuru bedeli 500 TL'dir. Çanakkale Ayvacık TOKİ başvuru işlemleri 27 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

TOKİ Konya Hüyük başvuru işlemleri!

TOKİ Konya Hüyük başvuru işlemleri başladı ve 30 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Taksitlerin 302 bin liradan başladığı projede ödemeler kapsamında 240 aya kadar vade sağlanıyor.

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuru işlemleri!

Mardin Nur Mahallesi TOKİ başvuru işlemleri yarın başlayacak. Ödeme planı kapsamında 240 aya kadar vade yapılabilen projede 2 oda 1 salon daire seçenekleri yer alıyor.

Aksaray Merkez TOKİ başvuru işlemleri!

Aksaray Merkez TOKİ başvuru işlemleri 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru bedeli kapsamında 500 TL alınan projede yüzde 12 peşinatta kalan tutar 180 ay vadelendiriliyor.

repo işlemleri kapsamı Haberi

repo işlemleri kapsamı

Bankalarca Yapılacak Repo ve Ters Repo İşlemlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Dünya'da yer alan habere göre; bankaların kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle gerçekleştirecekleri repo ve ters repo işlemlerini kapsayan yönetmelik uyarınca yapılacak repo-ters repolar arasına faizsiz bankacılık standartlarına uygun yöntemlerle gerçekleştirilen işlemler de ilave edildi. 

Kapsam kısmına eklenen hüküm şu şekilde:

“Faizsiz bankacılık ilke ve standartlarına uygun yöntemler ve finansal araçlar üzerinden gerçekleştirilen geri alma taahhüdü ile satım işlemlerini; ters repo işlemleri, faizsiz bankacılık ilke ve standartlarına uygun yöntemler ve finansal araçlar üzerinden gerçekleştirilen geri satma taahhüdü ile alım işlemleri”

Varlık Fonu’nun borçlanma araçları da repoya konu olabilecek

Yönetmeliğin, bankalar tarafından repo ve ters repo işlemlerine konu edilebilecek finansal araçları ortaya koyan 5’inci...