25 / 07 / 2024

res toplantısı protesto edildi

res toplantısı protesto edildi

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde, çevreciler ve köylüler, 166 türbin direkli RES projesinin, ilk 47 türbinini yapan Lodos firmasının, kalan bölümleri tamamlamak için köylülerle yaptığı toplantıyı protestoyla önledi.

Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Bolu ve Sakarya'da yapılması planlanan Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart saat 14:00'da gerçekleşecek.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

Haliçport toplantısı protesto edildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce Haliç Kongre Merkezi'nde "Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi Halkın Katılım Toplantısı" düzenlendi.

Kırklareli RES Kapasite Artışı halk toplantısı 4 Aralık'ta!

Alenka Enerji Üretim ve Yatırım Ltd. Şti. tarafından Kırklareli Vize'de Kıyıköy RES Kapasite Artışı yapımı için 4 Aralık saat 11:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı için ÇED toplantısı yapılacak!

Adıyaman Gölbaşı ve Kahramanmaraş Çağlayancerit'de bulunan Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Manisa'da Soma Rüzgâr Enerji Santrali toplantısı 27 Mayıs'ta!

Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa'da Soma Rüzgâr Enerji Santrali (RES) Kapasite Artışı için 27 ve 28 Mayıs'ta saat 11:30 ve 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Çatalca'da İstanbul RES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Universal Wind Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, İstanbul RES projesinin işletilmesi için 30 Aralık 2014 günü saat 14:00 'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Galataport'un ÇED toplantısı protesto edildi!

Galataport projesi İstanbul Kent Savunması, 'Galataport" olarak bilinen ve tartışmalara neden olan Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun görüşüldüğü toplantıyı protesto etti.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi toplantısı protesto edildi!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi için yapılacak toplantıyı protesto eden Kent Savunması adlı grup, salona girince kargaşa çıktı. Salonda pankart açarak slogan atan eylemciler, toplantının başlamasını engelledi...

İBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı'nda değerlendirme toplantısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'na bağlı müdürlüklerin yönetici personellerinin katıldığı 2012 yılı değerlendirme toplantısı Haliç Bölge Şefliği'nde yapıldı.

Ata GYO Genel Kurul Toplantısı 29 Mart'ta yapılıyor!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Olağan Genel Kurul Toplantısı 29 Mart 2013 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştiriliyor...

Atakule GYO Genel Kurul Toplantısı 27 Mart'ta yapılacak!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Mart 2013 saat 14.00'te yapılacak...

Kalekim, Isparta'da ısı-su yalıtımı eğitim toplantısı düzenledi!

Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, "ısı ve su yalıtımı" alanındaki bilgi ve tecrübelerini, sektörde rol alan isimlere aktarmak için Isparta'da eğitim toplantısı düzenledi

res toplantısı protesto edildi Haberi

res toplantısı protesto edildi

Çevrecilerin protestolarına, RES'te çalışan işçiler ellerindeki, "Yerli enerjiye evet", "temiz enerji" yazılı pankartlarla karşılık verdi.



Camiye "RES'e evet" yazılı pankartın asılması, iki taraf arasında arbedeye neden oldu. Olayları yatıştırmaya çalışan CHP milletvekili Tacettin Bayır ise, bir jandarma astsubayın elindeki sopayla kendisine doğru hareket edip başına vurmasını, eliyle tutarak önledi.



Karaburun İlçesi'nde, 166 türbin direkli RES projesine başlayan Lodos firması bunlardan 47 türbini dikip, elektrik üretimine geçti. Ancak gerek Yayla Köyü sakinlerinin gerekse çevrecilerin davaları sonrasında mahkeme, firmanın proje lisansını iptal etti, 47 türbinin de çalışmasının durdurulmasına karar verdi. İnşaatı tamamlanan türbinlerden elektrik üretimine mahkeme kararına rağmen EPDK'dan alınan izinle yeniden başlayan firma, projenin kalan bölümünü tamamlayabilmek için, yeniden girişimlerde bulundu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden gelen görevliler ile firma...