29 / 04 / 2024

resmi emlakçı nasıl olur

resmi emlakçı nasıl olur

Bir dönem yaşlı çiftlerden aldıkları vekaletlerle taşınmazlarına el koymayı yöntem olarak benimseyen emlak dolandırıcıları, son yıllarda, sahipsiz gibi gördükleri arsalara yöneldi..

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisi yapılandırma 2018 nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu olanlar, bu yıl vergi affına başvurarak mevcut borçlarını yapılandırabiliyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma 2018 nasıl yapılır?

Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?

Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyen gayrimenkul sahipleri borcu nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

5 soruda konut emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul sahipleri için her sene ödenen emlak vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Peki, konut sahipleri ne kadar ve nasıl vergi ödeyecek? Kimler vergi ödemeyecek?

Emlak Konut'un borç ödeme kampanyasından nasıl faydalanılır?

Emlak Konut GYO tarafından 20 Ekim'de başlatılan borç ödeme kampanyası "Borcunu Öde Fırsatı Yakala" sloganıyla duyurulmuştu. 50 projenin dahil olduğu kampanya 11 Aralık'a kadar devam edecek. Peki Emlak Konut'un borç ödeme kampanyasından nasıl faydalanılır?

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilecek? Emlak vergisi itirazı için neler gerekli?'' sorularını yanıtladı. İşte o haber...

Emlak vergisine nasıl itiraz edilir?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünki köşesinde ''Emlak vergisine nasıl itiraz edilir'' sorusunu yanıtladı.

Emlak Bankası için süreç nasıl ilerleyecek?

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Serpin Alparslan, Emlak Bankası'nın faaliyet geçme kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sürecin nasıl işleyeceğini anlatan Alparslan, Emlak Bankası'nın Nisan 2018 gibi yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.

5 soruda emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Gayrimenkul satın alan kimseler, emlak vergisi mükellefi olarak öncelikle beyanname vermekle mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nasıl verilir? Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Referandum sonuçları emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Türkiye bugün referandumda başkanlık sistemini resmen onayladı. Başkanlık sistemi emlak fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yeni dönemde emlakta yatırım stratejisi ne olmalı?

resmi emlakçı nasıl olur Haberi

resmi emlakçı nasıl olur

Emlak dolandırıcılarının kıymetli arsaları sahte evrak düzenleyerek sattığı ortaya çıktı. Bir dönem yaşlı çiftlerden aldıkları vekaletlerle taşınmazlarına el koymayı yöntem olarak benimseyen emlak dolandırıcıları, son yıllarda, sahipsiz gibi gördükleri arsalara yöneldi. Kıymetli arsaları sahte evrakla değerinin altında fiyatlarla başkalarına satan dolandırıcılar, taşınmaz sahiplerinin korkulu rüyası haline geldi. Dolandırıcılık olaylarına karşı taşınmaz sahiplerini uyaran uzmanlar, alınacak basit önlemlerle vatandaşların arsalarını güvence altına alabilecekleri görüşünde. 


RESMİ EMLAKÇILARLA ÇALIŞIN 

Emlak sektörünün önde gelen kuruluşlarından Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Piyasanın diğer argümanlarındaki dalgalanmalar yatırımcıları güvenli liman olan gayrimenkule yönlendirdi. Gayrimenkul de bu güveni boşa çıkarmadı ve her geçen gün değerine değer kattı. Ancak, pek çok yatırımcı aldığı mülk değerlenene kadar adeta unutuyor. Bu durum da dolandırıcıların işini kolaylaştırıyor" dedi. Öngün "Bütün bu...