19 / 05 / 2024

resmi senet tanzimi

resmi senet tanzimi

Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkına deniyor. İşte Üst hakkı genelgesi esasları...

Tapu müdürlükleri tarafından yapılan ipotek işlemlerinde yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, resmi senet düzenlenmeden yapılacak ipotek işlemlerinde düzenleme yaptı.

Tapu ipotek harcı 2018!

Bir kimsenin talebi üzerine süresi, miktarı, faizi ve ipotek derecesi belirtilerek tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenerek yapılan ipotek işlemi için harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ipotek harcı 2018 ne kadar?

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporu yayınlandı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği Resmi Gazete'de!

Kamu Sosyal Tesislerinin İşletilmesine İlişkin Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, İdareler tarafından işletilen sosyal tesisleri kapsıyor..

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

KDV uygulama tebliğinde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe iki yeni madde eklendi..

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Asansörlerin tasarımına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de!

Asansörlerin tasarımına ilişkin usul ve esaslara dair tebliğ 14 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ metni..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi Aydur İnşaat'ın!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden olan İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası A Blok İkmal İnşaatı İşi' nin sözleşmesi imzalandı.

Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi.

Nef, FC Barcelona’nın bölgesel resmi sponsoru oldu!

Nef, dünyanın en fazla taraftar sayısına sahip spor kulüplerinden FC Barcelona’nın bölgesel resmi sponsoru oldu

Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Heliport Yapım ve İşletim Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Yönetmelik, sivil hava ulaşımına açık heliportların yapımı ve işletimi ile ilgili usul ve esasları belirliyor.

resmi senet tanzimi Haberi

resmi senet tanzimi

Üst hakkı genelgesi!

Üst hakkı, mülkiyeti başkasına ait bulunan bir arazinin üstünde veya altında yapı  yapmak veya mevcut yapıyı muhafaza etmek yetkisi veren bir irtifak hakkıdır. Üst hakkı tesisi ve terkini ile ilgili esaslara "Üst Hakkı İle İlgili Genelge" kapsamında yer veriliyor.


T.C.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tasarruf İşlemleri Dairesi Başkanlığı


Sayı :  B.09.1.TKG0100001- 073/ 15/06/2010                    

Konu  :  Üst Hakkı. 


GENELGE NO: 1705

2010/12


4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 704, 826 ila 836 ve 998. maddeleriyle, Tapu Sicil Tüzüğünün 10. maddesindeki belirtilen bağımsız ve sürekli nitelikteki üst hakkının kuruluşu, tescili, üzerinde ipotek tesisi ve terkini konuları  aşağıda açıklanmıştır. 

  

ÜST HAKKI

 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun, bağımsız ve sürekli (müstakil ve daimi) niteliğe haiz bulundukları takdirde...