09 / 05 / 2024

Resmi vasiyetname şekil şartları

Resmi vasiyetname şekil şartları

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Mirastan feragat etme dilekçesi 2021!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi amacıyla resmi vasiyetname şeklinde düzenleniyor. Peki mirastan feragat dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirastan feragat dilekçesi 2021 örneği...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Mirastan feragat sözleşmesi 2018!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2018 örneği..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi ile ilgili hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı.

Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Vasiyetname geçerlilik süresi!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Vasiyet, resmî şekilde, el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname geçerlilik süresi nedir?

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname ile miras nasıl bırakılır? Vasiyetname ile miras bırakmak için ne yapılır?

El yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetnamelerde, vasiyetçi bütün vasiyetnameyi başından sonuna kadar kendi el yazısıyla yazması gerekiyor. Peki, el yazılı vasiyetname nereye verilir?

El yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

El yazılı vasiyetname, vasiyetçinin baştan sona tamamen kendi el yazısı ile tarih koymak sureti ile imzaladığı vasiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

Sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. İşte, sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Resmi vasiyetname şekil şartları Haberi

Resmi vasiyetname şekil şartları

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Vasiyetnameler resmi vasiyetname, sözlü vasiyetname ve el yazılı vasiyetname olarak 3 şekilde düzenlenebiliyor. 


Resmi vasiyet, Medeni Kanunun öngördüğü şekillere uygun olarak resmi bir memurun katılımı ile düzenlenen vasiyetname oluyor. Vasiyetnamenin resmi hale gelmesi için hukuk tarafından yetkili kılınmış bir memurun katılımı zorunlu tutuluyor. İki tanığın ve resmi memurun katılımı ile resmi vasiyet düzenleniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?


Okuma yazma bilenlerin resmi vasiyetname yapması iki aşamalı oluyor. Birinci aşamada, miras bırakan isteklerini yazılı olarak veya sözlü olarak resmi memura beyan etmesi. Vasiyetname miras bırakan tarafından okunduktan sonra imzalanıyor. Miras bırakanın imzası el yazısıyla olması gerekiyor.  Okuma yazma bilenlerde mühür kullanılması veya parmak basılması...