19 / 05 / 2024

Resmi vasiyetnamenin hazırlanışı

Resmi vasiyetnamenin hazırlanışı

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Özyurtlar 4 projenin teslimine hazırlanıyor!

Bu yıl Nlogo İstanbul ve 1 Coastal City projelerini satışa sunan Özyurtlar inşaat, diğer taraftan da yapımını tamamladığı dört büyük projesi Ncity Esenyurt, Nmerkez, Nşehir ve Ntown'u teslim etmeye hazırlanıyor.

Özyurtlar projelerini teslim etmeye hazırlanıyor!

Nlogo İstanbul ve 1Coastal City projelerini satışa sunan Özyurtlar İnşaat, yapımını tamamladığı dört büyük projesi Ncity Esenyurt, Nmerkez, Nşehir ve Ntown 'u teslim etmeye hazırlanıyor.

İnşaatın devleri 2015'te yeni yatırımlara hazırlanıyor!

İnşaat sektörünün lider firmaları 2015 yılında yeni projelerine hazırlanıyor. 2015'ten umutlu olan sektör patronları, 2015 yılında yapacakları yatırımlar için hazırlıklara başladı. İşte firmaların 2015 planları...

Uzungöl, önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanıyor!

Uzungöl, önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanıyor. Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği turizm merkezi olan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanması için toplantı yapıldı.

AB 1.3 trilyon euro değerinde 2 bin yeni projeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği ekonomiyi canlandırmak için toplam değeri 1.3 trilyon euroyu bulan yaklaşık 2 bin projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. 315 milyar euroluk yatırım paketiyle süreç başlatılacak.

Avcılar İnşaat 7 projeye hazırlanıyor!

Avcılar İnşaat 7 projeye hazırlanıyor. İnşaat sektöründe hızla büyüyen ve iş hacminde çıtasını her geçen gün yükselten Avcılar İnşaat 25. yılını birbirinden değerli 7 proje ile taçlandırmaya hazırlanıyor

DKY İnşaat Kartal'da yeni ofis projesine hazırlanıyor!

En güncel ofis projesi olan Metrowin Tower'ın inşaatına Pendik'te Metropolist Yapı ortaklığıyla devam eden DKY İnşaat, önümüzdeki günlerde lansmanı yapılacak olan yeni ofis projesine hazırlanıyor.

1963 yılında kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş!

1963 yılında İstanbul'un kanalizasyon şebekesi için modern bir plan hazırlanıyormuş. Kanalizasyon şebekesini hazırlamakla vazifeli kişi ise Alman Prof. Kehr isminde biriymiş. Şebeke 4 bin kilometre uzunluğunda olacakmış.

Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor!

Beyaz eşya sektörüne yönelik rezistans üretimi yapan ve yurtiçinde A enerji sınıfı fırınlarda yüzde 50'nin üzerinde pazar payı bulunan Şahterm, Bolu'da ikinci fabrika yatırımına hazırlanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Valide Sultan'ın vakıfnamesine uygun şekilde yaşam zemini hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarında kararlı adımlar attıklarını, bu 4 alanda Türkiye'yi çok farklı yerlere ulaştırdıkları belirtti. Erdoğan 'Valide Sultan'ın vakıfnamesine uygun şekilde yaşam zemini hazırlanıyor' dedi.

Türkiye'nin Alışveriş Merkezleri Rehberi yeniden hazırlanıyor!

Türkiye'deki alışveriş merkezleri ve onların vazgeçilmez iş ortağı perakendecileri bir araya getiren rehberin dördüncüsü MAPIC 2014 için hazırlanıyor: Turkey Shopping Center Guide 2014 hazırlanıyor.

ESHOT şoförleri eyleme hazırlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aktarmalı toplu ulaşım düzenlemesi sonrasında yaşanan kriz, personeli vurdu. Artan çalışma saatleri sonrasında mağduriyet yaşadığını ileri süren otobüs şoförleri “Bir sabah ansızın” iş bırakmaya hazırlanıyor

Resmi vasiyetnamenin hazırlanışı Haberi

Resmi vasiyetnamenin hazırlanışı

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Resmi vasiyetname düzenlenirken; iki tanık huzurunda Sulh Hakimi, Noter veya kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli tarafından yapılması gerekiyor. 


Vasiyetnamenin dilinin Türkçe olması önem teşkil ediyor.  Vasiyet yapan Türkçe bilmiyorsa; söyledikleri tercüman yolu ile alınıyor ve yazılıyor. Bu işlemden sonra içeriği tercüman tarafından anlatılıyor. 


Resmi vasiyetnameyi düzenleyen memur, Kanun gereğince vasiyetnamenin aslını saklamakla yükümlü sayılıyor.  Resmi vasiyetname düzenlenirken kanunda belirtilen şekil şartlarına uygun olması gerekiyor.


Resmi vasiyetnamede şekil şartları!


A. Vasiyet

I. Şekilleri

1. Genel olarak

MADDE 531.- Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir.


2. Resmî vasiyetname

a. Düzenlenmesi

MADDE 532.- 

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir.

Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


b. Memurun işlevi

MADDE 533.- 

Mirasbırakan, arzularını resmî...