06 / 05 / 2024

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

Noter, sulh yargıcı gibi bir resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Resmi vasiyetname düzenlenirken kanunda belirtilen şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamenin şekil şartları şartları!

İnşaat reklamları ünlülerin resmi geçidi oldu!

Ekranın demirbaş reklamları inşaatlar, ünlü isimlerin resmi geçidi gibi oluyor. Selçuk Yöntem de onlardan biri. Gerçi bu özel ve güzel evler ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasını taşıyormuş.

İzmir Bornova Stadı'nın resmi açılışı 8 Ekim'de!

Geçen hafta Göztepe ile Elazığspor arasında oynanan karşılaşma ile açılan ve büyük ilgi gören Yeni Bornova Stadı’nın resmi açılışını 8 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Harçlar Kanunu'ndaki değişiklikler Resmi Gazete'de!

Maliye Bakanlığının harçlar konusundaki değişikliklerin uygulanmasına yönelik düzenlemeleri içeren tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekil İnşaat Sivas'ta en çok vergi veren firma!

Sivas'ta 2016 yılında 2015 yılı kazançları üzerinden en fazla kurumlar vergisi ödeyen firmaların isimleri açıklandı. Ekil İnşaat, listenin 5. sırasında yer aldı.

Vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Dava için mahkeme bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali dava dilekçesi 2016..

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası'nın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin geçici kabul tutanağının onaylandığını açıkladı.

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası, vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır? İşte yanıtı..

Vartaş Renovia Projesi için resmi tapusunu aldı!

Vartaş İnşaat birinci adası için son resmi tapusunu aldı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Renovia Projesinin önünde hiç bir engel kalmadı.

İşte İsmail Kahraman'ın yeni resmi konutu!

Yeni TBMM Başkanı İsmail Kahraman, seçilmesinin ardından ilk gecesini Başbakanlık Resmi Konutu’nda geçirdi. Ankara’da misafirhaneyi kullanan İsmail Kahraman, bundan sonra konutu kullanacağını bildirdi

Resmi Gazete ne zaman çıkmaz?

Resmi Gazete, normal şartlarda her gün yayımlanıyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yayımlanmadığı bazı günler de var. Bu günler, "ulusal bayram ve genel tatil günleri"

Emlak Konut Ataşehir Resmi Kurum Binası değerleme raporunu yayınladı!

Emlak Konut GYO İstanbul Ataşehir Resmi Kurum Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi ile ilgili hazırlatılan değerleme raporunu yayınladı.

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir Haberi

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

Resmi vasiyetnamenin şekil şartları!

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi işlemine deniyor. Vasiyette bulunabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve on beş yaşını doldurmuş olunması gerekiyor.


Ölüm halinde ortada bir vasiyetname varsa bu vasiyetnamenin kanunda belirlenmiş şekil şartlarına uygun olup olmadığına bakılıyor.


Kanunda belirlenmiş şekil şartlarına uygun olmayan vasiyetname geçersiz sayılıyor.  Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. Resmi vasiyetnamenin şekil şartları ile ilgili yükümlere Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;


A. Vasiyet

I. Şekilleri

1. Genel olarak

MADDE 531.- Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir.


2. Resmî vasiyetname

a. Düzenlenmesi

MADDE 532.- 

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir.

Resmî memur, sulh hâkimi,...