15 / 05 / 2024

resmi

resmi

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Son görünüm asgari ücrete zam yapılacağı yönünde. Üstelik bu zam, asgari ücret komisyonu toplanmadan dahi yapılabilir.

Kentsel dönüşüm faiz desteği kararı Resmi Gazete'de!

6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İşletmelere müjde! Ciro kaybı desteği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelere yönelik yeni bir destek paketi yürürlüğe kondu. Resmi Gazete'de yayımlanan "ciro kaybı desteği" ile birlikte, pandemi sürecinin ekonomik açıdan sert etkilerini azaltmak ve işletme sahiplerini rahatlatmak amaçlanıyor.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları aralıkta 93,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut GYO Ataşehir resmi kurum binası yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ataşehir resmi kurum binası projesi 2 adat bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları kasımda 2,2 azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalarak 82,7 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları ekimde arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 6,1 artışla 84,5 milyar dolar oldu.

Vergi ve prim borcu yapılandırması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi ve cezalara yapılandırma getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları temmuzda arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 4,5 artarak 90,3 milyar dolara çıktı.

Ümraniye Millet Bahçesi'nin resmi açılışı bu ay yapılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Ümraniye Millet Bahçesi'nin geçen sene Ağustos ayında açılışını yaptık ama resmi açılışını bu ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızla yapmak istiyoruz" dedi...

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları mayısta arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 5,3 artış göstererek 90,9 milyar dolara çıktı.

resmi Haberi

resmi

Türkiye'de enflasyon rakamlarının can yakmaya başlamasının ardından hükümet üyeleri de asgari ücret zammını yeniden dillendirmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce gerçekleştirdiği açıklamada, yılın ortası geldiğinde böyle bir zammı vatandaştan esirgemeyeceklerini söylemişti. Bu zamla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. 

BAKANLIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammıyla ilgili çalışmaları Haziran ayı sonunda tamamlamak için tam mesai yapıyor. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı belirsizliğini korumakla beraber, zamla ilgilli çok önemli bir gelişme yaşandı. 

KOMİSYON TOPLANMAYABİLİR

Nitekim daha önceleri Asgari Ücret Komisyonu'nun toplanmasının ardından belirlenen asgari ücret zammı bu sefer enflasyon oranına göre belirlenebilir. Daha önce işverenlerin de zamma sıcak bakması nedeniyle zammın direk bakanlık talimatıyla yapılmasına sıcak bakılıyor.