05 / 05 / 2024

Restorasyonlar

Restorasyonlar

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, "Tarihi yerlerle ilgili yapılacak restorasyon aslına uygun olarak, binaların tarihi dokusuna zarar vermeden yapılmalı" dedi.

Kahramanmaraş Kapalı Çarşı'da dükkanlar tamamlanıyor! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kapalıçarşı'da devam eden restorasyonlar kapsamında dükkanların yıl sonunda tamamlanacağını söyledi. 

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi Binaların Onarımları ve Restorasyonlarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik!

Cumhurbaşkanlığının Sorumluluğunda Olup Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Yönetiminde Bulunan Tarihi Bina ve Objelerin Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik bugünkü resmi gazetede yayımlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün restorasyonları ders konusu oldu!

Yurt içinde ve yurt dışında pek çok restorasyon yapan Vakıflar Genel Müdürlüğünün Makedonya Haydar Kadı Cami restorasyonu, bu ülkedeki bir üniversitede ders olarak okutuluyor.

Numan Kurtulmuş'tan koruma kurullarına sert uyarı!

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Türkiye'deki yanlış restorasyonlar ve koruma kurullarının yapısı ve icraatlarına dönük eleştirilerle ilgili soruları yanıtladı. 

Fatih'te 200 milyonluk restorasyon!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçenin hemen hemen her bölgesinde yapılan tarihi eserlerin restorasyonları için son 300 yılın en kapsamlı çalışmaları olduğunu söyledi.

Boğaz'daki tarihi bina restorasyonları artıyor!

İstanbul Boğazı kıyısında bırakın yeni inşaat yapmayı "çivi çakmak" bile yasak. Ama son yıllarda "restorasyon", "tarihi eser onarımı" adı altında yapılan yeni binalarınsayısı hızla artmaya başladı.

Giresun'da restorasyona 987 bin TL'lik destek!

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, 2006-2015 yılları arasında tarihi evlerin restorasyonları için yaklaşık bir milyon liralık destek sağlandığını belirtti.

Aydın tekstil arazisindeki binaların restorasyonları yapılacak!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kamulaştırma süreci tamamlanan 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisiyle ilgili Aydınlıların fikirlerini değerlendirecek.

Tire'deki Bedesten ve Kutu Han restore ediliyor!

Tire'de restorasyonları süren Bedesten, Yalınayak Hamamı ve Kutu Han'da incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması konusunda ilçeye pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyledi.

Restorasyonlar Haberi

Restorasyonlar

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu son günlerde gündeme gelen Kentsel Dönüşüm ve tarihi yerlerin restorasyonu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Şehir merkezinde aslında uygun bir restorasyona olumlu baktıklarını dile getiren Mutlu, restorasyonu gerçekleştirilen yerlerin ticari alanlar haline getirilmesine ise karşı olduklarını söyledi. İşte Eşbaşkan Mutlu'nun değerlendirmelerinden öne çıkan satır başları;



-Son zamanlarda Mersin'in tarihi alanları ve özellikle Akdeniz Belediyesi sınırları içersinde kalan yerler için bir dönüşüm başlatılacağı dile getirildi. Siz ilçe Belediyesi olarak buna nasıl bakıyorsunuz?



-YÜKSEL MUTLU: Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde sit alanı olarak işaretlenmiş, korunmaya değer yapılar var. Bu yapıların korunması bizim içinde önemli. Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlar Kurulu kararı ile böyle bir karar çıkmış bizimde haberimiz oldu bundan. Şimdi bir yenileme, bir restorasyon yaparken aslına uygun yapılmalı. Sanat...