04 / 05 / 2024

Rezerv yapı alanlarının özellikleri

Rezerv yapı alanlarının özellikleri

Rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yerleşim alanı olarak ifade ediliyor. Peki, rezerv yapı alanlarının özellikleri nelerdir? İşte rezerv yapı alanlarının özellikleri bu haberde...

Avcılar Tahtakale'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda! 

İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Firüzköy (Tahtakale) Mahallesi'nde Yer Alan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Osmaniye'deki rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy Osmaniye Mahallesi 627 Ada (Eski 7 Parsel) Yeni42, 43, 44 Parseller İle Bir Kısım Tescil Dışı Alanı İçeren Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıda...

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mahmutbey ve İkitelli'deki rezerv yapı alanının 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Başakşehir Mahmutbey ve İkitelli Mahalleleri Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına Askı Sürecinde Gelen İtirazlar Kapsamında hazırlanmış olan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'ndeki 46 bin metrekarelik rezerv yapı alanının imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, İslambey Mahallesi Yaklaşık 4.6 Ha Rezerv Yapı Alanı Ve Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Kartal Cevizli'deki 1 milyon 680 bin metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Cevizli Mahallesi Sınırları İçerisinde Belirlenen Yaklaşık 168 Hektarlık Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Plan Notu İlaveleri askıya çıkarıldı.

Sultangazi rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan İle Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hadımköy rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Hadımköy Mahallesi Rezerv Yapı Alanının bir kısmına ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Rezerv yapı alanlarının özellikleri Haberi

Rezerv yapı alanlarının özellikleri

Rezerv yapı alanlarının özellikleri!

Rezerv yapı alanı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni yerleşim alanı olarak ifade ediliyor. Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında ise rezerv yapı alanı şu şekilde tanımlanıyor:


Rezerv yapı alanı:

Yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının veya İdarenin talebine bağlı olarak veya resen, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenen alanlar "Rezerv yapı alanı" olarak tanımlanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 42 bin 300 hektarlık alan rezerv alanı olarak ilan edildi. Bu alanlar; Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Esenyurt, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy ve Eyüp ilçelerindeki araziler oldu.


Rezerv yapı alanlarının özellikleri nelerdir?

- Boş arazi olmalıdır.

- Yeni yerleşim yeri olarak kullanıma uygun olmalıdır.

- Dönüşüm yapılacak alana oldukça yakın olmalıdır.

- Depremsellik başta olmak üzere diğer afet risklerine karşı yapılaşacak özellikte olmalıdır.

- Kamu...