27 / 04 / 2024

rezidans nedir 2015

rezidans nedir 2015

Sosyal imkânlar ve güvenliğin yanı sıra iş hayatının merkezi olan bölgelerde yaşayanlara bir otelin sağlayabileceği pek çok hizmeti sunan rezidanslar, günümüzün lüks konut ihtiyacını karşılıyor.

Hazır beyan sistemi nedir?

Hazır Beyan Sisteminin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Peki, hazır beyan sistemi nedir? Hazır beyan sistemi ile beyannameyi kimler nasıl verir?

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

Vergi geç ödeme cezası nedir?

Gayrimenkul sahipleri 30 Kasım 2015 tarihine kadar emlak ve çevre temizlik vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, vergi geç ödeme cezası nedir? Vergi geç ödeme cezası ne kadar?

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

2015 Kasım Ayı Kira Artış Oranı!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde yenilenen kira sözleşmeşeri için mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, 2015 Kasım ayı kira artış oranı nedir? İşte 2015 Kasım ayı kira artış Oranları..

Emlak vergisi tek mesken indirimi 2015!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Peki, emlak vergisi tek mesken indirimi 2015 nedir? Emlak vergisi tek mesken indirimi şartları nelerdir?

Emlak vergisi geç beyan cezası 2015!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene başlıyor. Ancak o sene içinde belediyeye beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, verilmezse ne olur? Emlak vergisi geç beyan cezası 2015 nedir?

Konut kredisi geç ödeme cezası 2015!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler, ödemelerinde zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle ödemelerini olması gerekenden daha geç bir şekilde geriden ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi geç ödeme cezası 2015 nedir?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

Güneşli Cadde Rezidans'ta daire fiyatları 389 bin TL'den başlıyor!

Cadde Rezidans projemizde temmuz 2015 tarihinden itibaren oturumlar başladı. Son 10 dairenin satışı devam ediyor. Cadde Rezidans'ta fiyatlar 389 bin TL'den başlıyor.

Emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri, emlak vergisi mükellefi oluyor. 2015 Kasım ayında verginin ikinci taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit oranı nedir?

rezidans nedir 2015 Haberi

rezidans nedir 2015

Şişli’de bir apartıman

Yoksa eğer halin yaman

Nikel-kübik mobilyalar,

Duvarda yağlı boyalar

İki tane otomobil

Biri açık, biri değil

Aşçı, uşak, hizmetçiler

Dolu mutfak, dolu kiler

Hey Lüküs hayat, lüküs hayat

Bak keyfine yan gel de yat

Ne güzel şey

Oh ne rahat

Yoktur eşin lüküs hayat


Cemal Reşit Rey’in bestelediği Lüküs Hayat opereti, 1933 yılının lüks hayatını işte bu sözlerle aktarıyordu: Apartman hayatı, Avrupai mobilyalar, otomobil, hizmetçiler… Günümüzdeyse apartman hayatı çoktan lüks olmaktan çıktı. Son 20-30 yılda gökdelenlere alışan Türkiye’de evler hızla yükselmeye başladı. Hatta 60. katta, adeta bulutlara dokunarak yaşayan insanlar var. Kule şeklindeki bu evler her türlü lükse sahip ancak günümüzde “lüks” ve “konut” kelimelerini birleştiren ev şekli nedir dersek, cevap rezidans olur. Çünkü rezidanslar, sanıldığı gibi sadece yüksek yapılardan oluşmuyor. Tek katlı ya da az katlı rezidanslar da...