02 / 05 / 2024

Rıdvanpaşa Köşkü

Rıdvanpaşa Köşkü

1989 yılında tarihi Rıdvan Paşa Köşkü, Erenköy Kız Lisesi'nin bahçesinde sürünüp dökülüyormuş. Rıdvan Paşa tarafından yaptırılan ve onun adıyla anılan birinci derece tarihi köşk, bakımsızlıktan yok olmak üzereymiş.

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Euro 8 TL birden yükselecek! Tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce  şaşkına dönecek!

Euro kuru haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı. Seçim öncesi euro kurundaki artışlar devam ederken yatırımcılar euronun ne kadar olacağını merak ediyor. Euronun 8 TL birden yükseleceği tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce şaşkına dönecek!

A.R.E.A. Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

A.R.E.A. Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Elgün tarafından açıldı.

Gazipaşa Kültür Merkezi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi. 5 bloktan meydana gelen binanın inşaatı tamamlanırken, ışıklandırma, elektrik tesisatı gibi detaylarda sona gelindi.

Bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projeler TBMM'de!

Bakanlıkça Kırşehir'le ilgili açıklanan projeler ve Kırşehir'in sorunları meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Ruhsar pekcan: 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Serbest bölgelerde yabancı sermayeli firmalar tarafından bugüne kadar toplam 2,5 milyar doları aşkın yatırım yapılmıştır." dedi.

700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor." dedi.

Çağrı Uygulama Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çağrı Uygulama Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çağrı Çelikten tarafından kuruldu.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

İbrahim Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı!

14 Mart 2011'de program çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonrası mucizevi bir şekilde hayatta kalan İbrahim Tatlıses, mal varlığıyla sosyal medya gündeminde. Tatlıses'in emlak yatırımları ağızları açık bıraktı...

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gazipaşa Kültür Merkezi inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Rıdvanpaşa Köşkü Haberi

Rıdvanpaşa Köşkü



Yardım bekliyor... Erenköy Leyli İnas Sultanisi olarak hizmete giren Rıdvan Paşa Köşkü, son olarak 1916 yılında restore edilmiş. Daha önce İstanbul'da pek çok köşk kurtaran Turing ve Otomobil Kurumu Genel Müdürü Çelik Gülersoy, ''Mali olanaklarımız sınırlı'' diyerek Rıdvan Paşa Köşkü için çaresizliğini dile getirdi.


Rıdvan Paşa'nın kemiği sızlıyor


Harabe köşk


19'uncu yüzyılda şehremini, yani belediye başkanı olan İsmail Rıdvan Paşa'nın köşkü, Erenköy Kız Lisesi'nin bahçesinde sürünüp dökülüyor. En son 1916'da onarım gören köşk o yıllarda Çamlıca, sonra da Erenköy Sultanisi olarak eğitime hizmet vermişti.


Köşkün sahipsizliğine kızan öğrenciler, okul duvarına ''Ey Kültür Bakanlığı neredesin...? Bu eseri korumayan Allah'ından bulsun'' diye yazmış. Daha...