22 / 05 / 2024

risk analiz istisnası

risk analiz istisnası

Risk değerlendirme çalışmaları bilindiği üzere, işçi çalıştıran işyerlerinde zorunlu tutuluyor? Peki hangi işyerleri bu zorunluluğun dışında tutuluyor? Risk analizi hangi işlerde zorunlu değil? İşte risk değerlendirmesi istisnaları...

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Antalya'da riskli binalar analiz edilecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yer alan binaları analiz etmek için çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi risk analizinde İMO ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirecek.

İstanbul'da Yapı Tespit Taramaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye, kentin en önemli sorunlarının başında gelen depremle ilgili, “Risk Analiz Çalışması Hızlı Tarama Yöntemleri Projesi”ni başlattı. 

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Sanayi tesislerinin yüzde 60’ı depremde büyük risk bölgesinde!

İBB depremde konut, iş yeri, sanayi kuruluşları gibi binaların depremdeki risk durumunu analiz eden bir çalışma yaptı. Sanayi ve üretim tesisleri ile konaklama tesislerinin yüzde 60’ı en büyük ivmenin olacağı risk alanında...

Gümrük kapıları yeniden inşa edilecek!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, dış ticaret yapanlara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacıyla cesitll risk analiz tekniklerini kullandıklarını söyledi.

İskenderun'un afet risk analiz sunumu yapıldı!

İskenderun Belediyesi tarafından hazırlanan şehrin afet risk analiz sunumu yapıldı.Belediye Brifing salonunda yapılan toplantıda çeşitli veriler üzerinden olası doğal afet durumlarında yapılması gerekenler değerlendirildi.

Risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi için risk değerlendirilmesi yapılıyor. Peki, risk değerlendirmesi ne zaman yapılır?

İTÜ inşaatlarda iş kazalarını önlemek için sertifika programı hazırladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye' nin ilk iş kazasına çare olacak sertifika programını geliştirdi. BIM uzmanlığı projesiyle şantiyenin prototipi hazırlanarak her türlü risk analiz edilecek..

Mehmet Şimşek: Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi denetimi yapılacak mükelleflerin yüzde 90'ının, nesnel bir çerçevede risk analiz sisteminin çıktılarına göre belirlendiğini söyledi.Şimşek 'Vergi denetimi nesnel çerçevede yapılıyor' dedi.

49 turizm şirketi vergi, resim ve harç istisnası aldı!

Döviz kazandırıcı faaliyetlerinden dolayı 2014 yılının ilk 6 ayında 49 turizm şirketi, Ekonomi Bakanlığından vergi, resim ve harç istisnası alma hakkı elde etti. İstisna alan 49 şirketin 35'inin merkezi Antalya'da bulunuyor.

Bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında bina yönetimi risk analizi yaptırması zorunlu oluyor. Bina risk analizi kapsamına girebilmesi için bir çalışanının olması yeterli oluyor. Peki, bina yönetimi risk analizi nasıl yapılır?

Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak!

Japonya - Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye’deki tek pilot il olan Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak

risk analiz istisnası Haberi

risk analiz istisnası

Risk değerlendirmesi istisnaları!

Risk değerlendirmesi, İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalara deniyor. 


İşyerleri için zorunlu bir uygulama olan risk değerlendirmesi çalışmaları,  kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına zorunlu tutulurken; kimi faaliyet ve kişiler bu uygulama dışında kalıyor. Peki risk analizi istisnaları nelerdir? Risk analizi hangi işlerde zorunlu değil? 


Risk analizi kapsamında olmayan işler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda 2. maddede sıralanıyor:


Kapsam ve istisnalar

MADDE 2 –

(1) Bu Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri...