28 / 04 / 2024

Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak!

Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak!

Japonya - Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye’deki tek pilot il olan Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak





Japonya-Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye’deki tek pilot il olan Bursa’nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak. Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi’ne konuk olan Japon Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Owada Kiyotaka, tecrübelerini mimar, mühendis ve şehir plancı üyelerine anlatı.


Japonya-Türkiye ortaklığı ile gerçekleşen 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' organizatörlerinden Owada, Eylül-Ekim ayları gibi başlayıp, 1 yıl boyunca Bursa’nın risk değerlendirmesine yönelik çalışacaklarını ifade etti.


Bursa’nın risk değerlendirmesinde, bizzat kendisinin de çalışacağını söyleyen Kiyotaka, şunları dile getirdi: “Bursa’daki risk değerlendirmesi; deprem, tsunami, heyelan ve insan kaynaklı afetler konularında yapılacak. Bunlar yapıldıktan sonra ise benim sorumlu olduğum bölüm planlama konusunda, yani İl Afet Risk Azaltma Planları konusunda çalışmalar olacak. Bunlar çıktı olarak da değerlendirilecek. Bu çıktılarda risk değerlendirmesi, tehlike ve risk haritaları gibi sonuçları da göreceğiz." dedi.


Bursa'da Zaman


Geri Dön