29 / 04 / 2024

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.



Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Konya'da bir otelde gerçekleştirilen Obruk Alanlarının Tespit Edilmesi Projesi İlerleme Faaliyet Toplantısı ve Çalıştayı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkemizde son iki senenin afet riskleri değerlendirilmesinde, afetlerin tamamının büyük ölçekte olduğunu kaydeden Yunus Sezer, "Dünyada son 10 yılda meydana gelen 3 bin 751 afet var. Yaklaşık 750 bin insan bu afetlerde hayatını kaybetti, 2 milyara yakını da afetlerden etkilendi." dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Türkiye'nin de son iki senede bir taraftan sel, bir taraftan deprem, bir taraftan da yangınlar sebebiyle büyük bir imtihan verdiğini söyledi.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afetler sonrası iyileştirmeler sebebiyle ülke olarak büyük bir enerji ve ekonomik maliyetlerle baş başa kalındığını kaydeden Yunus Sezer, "Bunların toplamının bize öğrettiği bir şey var. Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi."dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer,  tüm bu planlamaları kapsayan Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nın (TARAP) mega kent İstanbul hariç tüm kentlerde tamamlandığını dile getirerek, "Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'nın (TARAP) nerdeyse sonuna geldik. Bütün kamu kurumları, STK'lar ve bu işin içerisinde olan tüm birimlerin katılımıyla, Türkiye'nin ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bu planı, 2022 yılı içerisinde faaliyete geçireceğiz. Ona göre ülkemizde meydana gelecek afetlerin çalışmasını nasıl yapacağımızı ortaya koyacağız." dedi.

 

Afet bölgelerindeki dönüşüm 5 senede tamamlanacak!

 


Geri Dön